NTB

Aserbajdsjans president Ilham Alijev har som ventet sikret seg en femte periode ved makten i landet.

Det viser opptellingen etter presidentvalget i landet.

Aserbajdsjan tok i september kontroll over utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh etter 30 år med armensk styre, og Alijev var raskt ute med å utlyse nyvalg.

Rundt 6500 valglokaler åpnet klokka 8 lokal tid og stengte klokka 19.

62-åringen etterfulgte faren Heydar som president i 2003, og har vanligvis fått minst 85 prosents oppslutning i valgene siden, som menneskerettsgrupper sier er verken frie eller rettferdige. Ifølge valgkommisjonen ledet han onsdagens valg med 92,1 prosent av stemmene da godt over halvparten var talt opp.

De to største opposisjonspartiene boikotter valget i det olje- og gassrike landet som skal være vertskap for klimatoppmøtet i november. Ingen av de seks andre kandidatene er kritiske til Alijevs regime.

Alijev sa i januar at han utlyste nyvalget for å markere «starten på en ny æra» i Aserbajdsjan, som ifølge ham hadde gjenvunnet suvereniteten ved å ta tilbake Nagorno-Karabakh.

En rekke uavhengige journalister har blitt pågrepet de siste månedene idet myndighetene har slått ned på opposisjonelle stemmer i landet. Internasjonale presseorganisasjoner har beskrevet pågripelsene som et forsøk på å undertrykke journalistikk om korrupsjon i Aserbajdsjan.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.