NTB

Kvinnen som har anklaget tidligere Barcelona-spiller Dani Alves for voldtekt hevdet i retten mandag at hun sliter med posttraumatisk stresslidelse.

Mandag startet rettssaken mot Alves. Brasilianeren må svare for anklager om at han skal ha voldtatt en kvinne på en nattklubb i Barcelona.

Alves avviser at han gjorde seg skyldig i noe kriminelt den aktuelle kvelden 30. desember 2022.

Over 30 vitner er innkalt i saken, ble det opplyst i retten mandag. Der ble det brukt mye tid på kvinnens forklaring. Også en venninne av henne inntok vitneboksen.

Ifølge venninnens vitneforklaring gråt kvinnen ukontrollert etter episoden med Alves på nattklubben. Hun har siden blitt fortalt av leger at hun lider av posttraumatisk stresslidelse. Kvinnen sier hun har problemer med å sove og tar antidepressiva.

Anonymisert

Mandagens vitnemål ble gjennomført ved at kvinnen forklarte seg for dommeren på en videoforbindelse der hun var sladdet. Stemmen hennes var forvrengt, sånn at hun ikke skulle være mulig å identifisere.

Kvinnen, hennes venninne og kusinen ga likelydende forklaringer av hendelsesforløpet på nattklubben. Etter å ha spandert champagne skal kvinnen ha blitt med Alves til et annet sted på nattklubben. Det viste seg å være et toalett, der fotballprofilen ifølge tiltalen tvang henne til sex, selv om hun gjentatte ganger sa nei.

Alves skal forklare seg onsdag. Han har tidligere sagt i et avisintervju at kvinnen samtykket til sex på nattklubben.

Statsadvokaten i Barcelona vil legge ned påstand om ni års fengsel for den tidligere Barcelona-stjernen. Den fornærmedes advokater vil at Alves skal dømmes til 12 år i fengsel.

Ikke kausjon

Dani Alves ble arrestert 20. januar i fjor. Da ble han innkalt til avhør med politiet etter et besøk i Spania. Alves ble ikke innvilget løslatelse mot kausjon, fordi retten anså det som sannsynlig at han ville forlate landet dersom han ble løslatt.

Alves tilbød seg å levere inn passet sitt, og åpnet for at han kunne bli påsatt en sporingsenhet som hele tiden viste hvor han oppholder seg. Svaret ble likevel nei.

Alves er beordret til å sette av rundt to millioner kroner som han må betale den anklagede om han skulle bli dømt.

Dani Alves er en av verdens mest suksessrike fotballspillere med en rekke titler for klubber som Barcelona, Juventus og PSG. Han var med på to Copa America-titler med Brasil og er også OL-vinner med landet.

Hans kontrakt med den mexicanske klubben Pumas ble umiddelbart terminert etter arrestasjonen.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.