NTB

Samtalene om å sikre mer økonomisk hjelp fra EU til Ukraina kompliseres av Ungarns manglende fleksibilitet i saken, sier en høyt plassert EU-kilde.

Forholdet mellom nabolandene Ungarn og Ukraina har blitt mer anstrengt som følge av at Ungarn motsetter seg å dele ut støtte til Ukraina fra EU-budsjettet. I tillegg kommer ungarsk skepsis til Ukrainas ambisjoner om medlemskap i både Nato og EU.

– Forhandlingene er blitt litt mer kompliserte. Ungarn har ikke vært særlig fleksibel i dette spørsmålet, sier EU-kilden, som ikke ønsker å bli navngitt.

Tjenestemannen legger til at frustrasjonen med Ungarn øker blant de andre medlemslandene, som ønsker å gi mer hjelp til Ukraina.

I slutten av neste uke samles de 27 EU-landenes ledere til et ekstraordinært toppmøte om en støttepakke verdt 50 milliarder euro over fire år – rundt 568 milliarder kroner med dagens kurs.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.