NTB

Det ble registrert fire ganger så mange antisemittiske handlinger i Frankrike i fjor som året før, melder franske Rådet for jødiske institusjoner (CRIF).

Ifølge det franske innenriksdepartementet og en fransk-jødisk organisasjon ble det registrert 1676 antisemittiske handlinger i 2022 mot 436 året før.

Nesten 60 prosent av handlingene var fysiske angrep, trusler og truende atferd, og nesten 13 prosent fant sted i skoler, særlig ungdomsskoler.

– Vi ser at antisemittiske handlinger blir utøvd av stadig yngre mennesker, Skolene er ikke lenger beskyttet område, heter det i rapporten.

CRIF sier at en utløsende faktor har vært krigen i Gaza som har forårsaket en bølge av antisemittisme. I de tre månedene siden Hamas-angrepet og Israels invasjon av Gaza ble det registrert like mange antisemittiske handlinger som i de tre foregående årene samlet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.