Det palestinske indoktrineringsmaskineriets ekstreme suksess ligger i en kombinasjon av skolesystemet og islam. Effektiviteten er så stor at når barna går ut av skolen, er mange av dem villig til å pakke kroppen inn i dynamitt og sprenge seg selv i luften. Deres håp er å ta med seg et størst mulig antall vantro – først og fremst jøder – deres tro er at de blir belønnet i paradiset.

Selvmordsbomberne reproduseres 

Palestinske kvinner og i denne sammenheng et vellykket skolesystem, reproduserer generasjon efter generasjon som villig går i døden med den edle hensikt å drepe jøder. Så snart de er død blir de gitt hederstittelen «martyr», familien blir vist ære og mødrene gleder seg. 

Det kan være verdt å lytte til hva de selv sier:

Skolesystemets vellykkethet er grunnen til at Hamas kan bruke det palestinske folk som frontlinje for forsvar og angrep – som lederen Ismail Haniyeh uttalte i et ærlig øyeblikk.

Selvstyremyndighetenes læreplan

New York Times skrev i 2013 at både Hamas-skolene og FN-skolene i Gaza og på Vestbredden bruker de palestinske selvstyremyndighetenes læreplan, men «Hamas har lagt til valgfag som for eksempel militær trening» og annen undervisning for å «gjennomsyre neste generasjon med militant ideologi».

Læreplanen «inkluderer konstruerte referanser til den jødiske Toraen og Talmud og beskriver sionismen som en rasistisk bevegelse som har som mål å fordrive araberne fra området mellom Nilen i Afrika og Eufrat i Irak, Syria og Tyrkia».

Underviser i hat og vold

I 2020 fordømte EU-parlamentet selvstyremyndighetene «for å fortsette å undervise i hat og vold».

Hamas’ leder: – Å sende penger til Gaza er ikke humanitær hjelp, men økonomisk jihad

 

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

 

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.