Milliardærer, politikere og NGO-krigere samler seg med lydige journalister og selverklærte intellektuelle i Davos. Regissør er World Economic Forum (WEF). Slik holder de på, år etter år. Men mangelen på suksess fører til en voksende motstand.

Hvis delegatene mener alvor med årets tema, «Rebuilding Trust», så ligger noen harde samtaler foran dem. De kan jo starte med å forklare hvem de ønsker som tillitsfulle, lydige undersåtter. Men alle vet jo at dette ikke dreier seg om oss vanlige folk, men om statsledere og folk som Larry Fink i BlackRock. Donald Trump er allerede utpekt som hovedfienden.

On both the far left and the far right, conspiracy theorists see the WEF and its allies as an all-powerful network successfully imposing a nefarious agenda on the rest of the world. This reading gets Davos exactly wrong.

Dette skriver Walter Russel Mead i Wall Street Journal. Hans poeng er ikke å beskytte denne gjengen som er samlet i Davos med et lass av luksusprostituerte. Mead peker påå hvor mislykket Davos-agendaen har vært den siste tiden.

The real scandal of Davos isn’t that it’s taking over the world. It’s that it’s failing.

Davos-agendaen med sine drømmer om en global sikkerhetsorden, en integrert verdensøkonomi preget av stakeholder capitalism,  det grønne skiftet,postmoderne kjønnsideologi og avskaffelse av alvorlig fattigdom høres jo koselig ut. Men når denne agendaen for det meste er basert på løgner, og i tillegg skal presses ned i halsen på en vestlig sivilisasjon i fritt fall , så må snart Davos-eliten innse at slaget er tapt.

2023 var et dårlig år for WEF-tilhengere. Krigen i Ukraina fortsetter, og i tillegg har vi nå en krig i Midtøsten som kan utvikle seg til en storkrig. I de vestlige hovedstedene marsjerer Hamas-tilhengere og avslører hvor mange fiender som allerede er midt i blant oss. Universitetene er i fritt fall, og selv svenske sosialdemokrater erkjenner at de har dummet seg fullstendig ut.

Houthi-opprørere fra Jemen, fulle av khat og islam, klarer å skape store problemer for transport av livsviktige varer, og britene klarer ikke sende et hangarskip til området, siden de mangler personell. Samtidig advarer de mot en storkrig mot Kina, Russland, Irland og Nord-Korea. Også svenskene bes om å forberede seg på krig, men akkurat som i Bidens USA ignoreres fienden som allerede er i landet.

Svenskene forbereder seg på feil krig

Så kom nyheten om at det bygger opp til en krig mellom Pakistan og Iran. Hele Europa, inkludert Norge, beveger seg mot kaos, hvor hvert menneske må klare seg selv. Det blir nok ikke så enkelt for en generasjon som har trodd at staten er løsningen, ikke problemet.

Snøkaoset de siste dager er bare et symptom, og understreker splittelsen: Nordlendinger latterliggjør søringer. Som om det er vanlige folk som skaper problemet. Nordlendingene har jo også stemt frem disse hjelpeløse monstrene som liksom styrer ting i dagens Norge. PS: Jeg er nordlending, men har bodd over hele Norge.

Energikrise, inflasjon og høye renter lammer økonomien. Overdødeligheten i de landene som er fullvaksinerte mot denne såkalte pandemien er skremmende. Stadig flere mennesker er i ferd med å våkne.

Forholdet mellom Kina og Vesten nærmer seg et bunnpunkt, og valgresultatet i Taiwan kan fort føre til ytterligere spenninger i 2024. Kinas ledelse har null respekt for Biden og hans hjelpeløse administrasjon, og vil kanskje beslutte å agere før Trump eventuelt tar over makten, noe de selv advarer mot.

Nesten alle disse krisene er forårsaket av Davos-agendaen, og folk begynner å få nok. Tyske bønder demonstrerer, noe som følges opp av franske bønder. Nå mangler vi bare at truckerne i Canada våkner opp igjen. Velgerne beveger seg mot høyre, og motstanden mot woke stiger. Klimamål og kjønnsforvirring fremstår uinteressant når man står i en matkø, eller må droppe sommerferien barna har gledet seg til. Trusler om storkrig har også sine konsekvenser i prioriteringene.

Topics like the energy transition and gender justice, however worthy and important, drop down the priority list when countries are waging or preparing for war.

Folk mister jobben, bedrifter går konkurs etter å ha sløst bort store midler på bullshit som DEI og ESG. Samtidig er angrepet nå rettet mot det viktigste av alt, nemlig matproduksjon. Ytringsfrihet er det nesten ingen politikere som bryr seg om.

Å høre på Davos-gjengen er derfor å lytte på en gjeng med tapere. Ja, de har makt, de er rike, og de er vanskelig å bli kvitt. Men så fort folk forstår hvor få de egentlig er, og hvor mange motstandere de har, så ser alt litt lysere ut. Regimemediene som har støttet galskapen i så mange år mister lesere og seere, og må si opp journalister.

Denne gjengen burde forstå at virkemidlene de kjemper for ikke er i stand til å oppfylle de utopiske/dystopiske ønskene de har. Problemet er ikke mangelen på tillit, men mangelen på kompetanse.

Hvorfor skal man ha tillit til «eksperter» som tok feil om Russland, Kina, Iran, covid, klima, økonomi, energi og en massiv strøm av migranter fra land som stort sett hater alt vi står for, men som vi ble lovt at skulle landet rikere?

Keiseren har ikke klær på! sa en guttunge i eventyret til H.C. Andersen. Vel, Klaus Schwab og hans tilhengere ser også nokså nakne ut. Man trenger kun at mange nok er villig til å avsløre bløffen.

Det blir nok vår oppgave. NRK, Barth Eide, Vestre, Støre og Solberg vil neppe bidra. Heldigvis er det folk med en viss makt som står i front.

Les også:

«The Great Reset» er i ferd med å bli virkelighet, men ikke slik elitene tror

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.