Anti-Trump-demonstranter i Zurich 23 januar. Forsamlingen i Davos har vært glatt og pregløs. Det er lettere å være mot Trump. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Scanpix

Denne uken arrangeres sirkuset World Economic Forum i Davos, og alle er til stede: Macron, Juncker, Merkel, Trump, Trudeau, vår egen Solberg, og sånn ca 3000 andre fra fiffen, næringslivet, media og kjendislivet. Og de er alle bekymret! Faktisk så bekymret at de ligger våkne om natten i alvorstynget uro over alt som truer oss plebeiere. Problemet er at i jakten på faktorer som kan true fremtiden, ser de ut til å ha oversett de største truslene fullstendig, og akkurat det gjør meg søvnløs. Hvor mye champagne drikker de egentlig der borte?

Fiffen i Davos tenker på farer og trusler som kan ødelegge idyllen i deres respektive land. Grundig analyse er derfor på sin plass, og her er de ti største truslene som denne enorme braintrusten har kommet opp med: Ekstremvær, naturkatastrofer, manglende skadebegrensning rundt klima, cyberangrep, datasvindel, terrorangrep, økosystem-kollaps, matkrise, vannkrise, eiendomsbobler og litt annet bøss, pent dandert på en powerpoint så alle skal skjønne hva som er mest truende, og hva som mest sannsynlig kan inntreffe.

Den største trusselen er dårlig vær? Virkelig?

På World Economic Forum topper altså «ekstremvær» bekymringen som mest sannsynlig og har størst ødeleggelseskraft. Det er til og med en større fare enn vulkanutbrudd og matmangel. Men frykt ikke! Eliten er på ballen: De kan nemlig kontrollere været! Jepp – det er helt sant. Alt som skal til for å redde verden fra ekstremvær, er at vestlige land kaster mest mulig penger opp i den grønne ønskebrønnen, så fikser det seg. Dette innebærer naturligvis at du som skattebetaler må bla opp fra familieøkonomien: Betaler du nok CO2-avgifter til Klimakirken av Grønne Dagers Hellige, (og spanderer gjerne en flunkende ny luksus-Tesla på deg selv hvis du har noen penger til overs), så ordner hele «ekstremvær»-problemet seg. Stol på vårs!

Riktignok kan ikke menneskeheten kontrollere så mye som en liten tordensky, men i følge fiffen i Davos har vi altså full kontroll over hele planetens klima, og har vedtatt hvordan klimaet vil oppføre seg frem til år 2100. På den måten kan vi kontrollere været og redde millioner. Snakk om mirakel! Det er ikke noe de har funnet på i champagnefylla altså. Bla opp, så blir været bra. Helt sant! Nest på lista er naturkatastrofer som man dessverre ikke kan gjøre noe med, så la oss ikke snakke om det. Og dernest er det cyberangrep, som vi kan gjøre noe med, og vannkrisen som vi håper å kunne gjøre noe med – uten at noen kan forklare hvordan, og så bortetter…

Tre trusler er fullstendig fraværende i Davos. 

Men det er tre trusler de festkledde overhodet ikke bekymret for: Populasjonseksplosjonen i fattige land, massemigrasjonen til vestlige land, og islamiseringen av egne vestlige samfunn. Disse tre vekker åpenbart ikke en eneste bekymring, og er ikke det litt rart da? Jeg mener: Snart er vi 13 milliarder mennesker på jorda, og allerede nå ønsker hundrevis millioner å komme seg til europeisk velferd – uansett om det koster dem liv og helse. Samtidig koster islamiseringen liv og helse, og truer med å destabilisere demokratiene gjennom snikinnføring av sharialov og innføring av klanstyrte samfunnsmodeller, til logrende underkastelse fra vestlige ledere.

Alt som er bra med Europa, skal byttes ut med alt som er dritt med Midtøsten. Der har du Davos-elitens plan for fremtidens økonomi og samfunn! Men ingen ligger våkne over det, for dette er en bra og ønsket utvikling! (Selv om resultatene halter litt, men det går snart over av seg selv.) Det er tankevekkende – særlig fordi mange av politikerne står til knes i problemene allerede:

Det går ikke så veldig bra i Sverige. Har de virkelig ikke fått med seg det? Det smeller i håndgranater, og «du-gamla-du-fria» har blitt Europas største marked for våpensmugling fra Balkan, samtidig som voldtekter har eksplodert. Hvordan klarer 3000 fra eliten å overse den selvlysende elefanten? I Frankrike er allerede halve hæren utplassert, og no-go sonene (hvor sharialov og anarki er innført av religiøse og gangstere) sprer seg, samtidig som biler brenner og franske fengselsbetjenter har fått mer enn tusen-takk-nok av galskapen som statslederne i Davos selv har innført. Det får europeere til å si «hmm», men ikke eliten i Davos. Crisis? What Crisis?

Er det pinlig å snakke om ekte problemer, og derfor finner man på nye?

Hvorfor ligger ikke statslederne våkne på grunn av disse dødelige farene for borgere, samfunn og økonomi? Er det fordi de selv har ansvaret for å ha skapt disse problemene, og det derfor er lettere å drikke seg inn i glemselen sammen med EUs fyllik-leder Jean-Claude Juncker, mens alle plystrer og snakker om noe annet?

«Pinlig at vi har ødelagt våre egne land med flerkutur-eksperimenter, islamisering og masseinnvandring gitt…og det finnes jo ikke gode løsninger på det, så kanskje vi skal bruke denne anledningen til å finne på noen annet som truer?»

Er det sånn? Det hadde vært fint om godt betalte journalister med NRK-mikrofon kunne stilt noen kritiske spørsmål rundt dette på vegne av lisensbetalerne. Men neida. Ingen fare for det.

Etter at horder av våpenføre menn fra Allahs krigssoner fikk marsjere fritt inn i Europa, har situasjonen for borgerne i Tyskland, Belgia og Nederland blitt kraftig forverret både økonomisk og sikkerhetsmessig, trass utallige koranklosser og væpnet opprørspoliti. England får stadig flere byer og bydeler med muslimsk flertall, et monokulturelt flertall som ikke viser minste tegn til interesse for det flerkulturelle luftslottet. Tvert om tar muslimer større og større avstand fra både England og flerkulturen, og innfører mer og mer av ukulturen de «flyktet» fra – til skrekk og advarsel for lokale engelskmenn. Men ingen av de 3000 delegatene har dette skrekkscenariet i hodet? Ikke fnugg av bekymring for denslags? Hvordan i helv… er det mulig? Har det klikka for dem alle sammen? Ja kanskje det.

Slå ring om Davos, og kast nøkkelen.

Hvordan kan populasjonsvekst, massemigrasjon og islamisering av samfunn ikke vekke den minste bekymring blant så mange av Europas elite? Se det velger jeg å se som den fjerde trusselen de har oversett: Den største trusselen av alt er blinde politikere, som i kollektivt selvbedrag nekter å forholde seg til virkeligheten de selv har ansvaret for og står til knes i – det er den største faren for fremtiden, med høyest sannsynlighet for å inntreffe, og størst konsekvenser for samfunnet. Så får heller regnvær og vind gjøre som de alltid har gjort.

World Economic Forum i Davos er ingen løsning, men en oppvekker om hvor langt fra virkeligheten eliten har beveget seg, og hvor usannsynlig det er at de vil våkne opp og ta tak i problemene de selv har skapt. Faktisk tyder alt på at de bare vil fortsette som før, fordi problemene ikke eksisterer. Så blind kan man bli. Og så giftig kan man bli for samfunnet man selv har ansvaret for.

Nå som problemskaperne er samlet på ett sted, burde kanskje Europas hardt pressede befolkning gripe sjansen, smelle opp en diger ringmur, og døpe om Davos til «Hvilehjem for Livsløgnere». Så kan man sende inn en horde med pleiere og psykiatere som kan sette seg ned med pasientene, rive dem ut av drømmetilstanden og få dem tilbake til virkelighetens verden. Det finnes medisiner for sånt, som virker mye bedre enn champis og kanapeer. Nå har vi sjansen! Er ikke det løsningsorientert så vet ikke jeg.

 

Kjøp Kent Andersens bok her!