Det amerikanske justisdepartement har anbefalt en fengselsstraff på seks måneder for Ray Epps – en nøkkelfigur i Capitol-opprøret 6. januar – som en del av en avtale der Epps har erkjent straffeskyld. 

Makten beskytter sine

Justisdepartementets anbefaling om straffeutmåling for Epps står i sterk kontrast til de strenge straffene på 17 til 22 år som er blitt gitt til en rekke andre 6. januar-tiltalte; mennesker som spaserte inn i Capitol og tok selfies da politiet åpnet dørene og bukket dem inn. Denne forskjellen vekker oppsikt i betraktning av Epps’ provokative involvering i begivenhetene denne dag.

Beundret av regimetro medier

Epps som ble filmet både 5. og 6. januar da han oppfordret folk til å ta seg inn i Capitol, er blitt gjenstand for teorier om at han var agent for myndighetene – noe FBI hverken har bekreftet eller avkreftet.

Epps har vært gjenstand for beundrende profilering i regimetro medier som New York Times og 60 Minutes – medier som ellers har vært nådeløs mot andre 6. januar-involverte.

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.