NTB

Hizbollah anklager Israel for å ha hacket overvåkingskameraer utenfor boliger og butikker sør i Libanon for å finne og angripe gruppens militante medlemmer.

Den iranskstøttede væpnede gruppen ber folk koble ut slike private kameraer, så de ikke lenger er på nettet.

Angrepene over grensen mellom Libanon og Israel – først og fremst mellom Hizbollah og den israelske hæren (IDF) – har tiltatt etter at Gaza-krigen startet i oktober.

Hizbollah hevder Israel har hacket overvåkingskameraene for å få bedre oversikt etter at Hizbollahs egne angrep over grensen «har vært rettet mot de fleste kameraene» Israel hadde installert langs grensen.

– Fienden har nylig hacket seg inn på internett-tilkoblede sivile kameraer utenfor boliger, butikker og institusjoner i landsbyer langs fronten, sier Hizbollah i en uttalelse torsdag.

Siden konflikten blusset opp i oktober er over 150 personer drept på libanesisk side av grensen. De fleste av dem tilhørte Hizbollah, men det er også over 20 sivile, inkludert tre journalister, blant de drepte, ifølge en opptelling AFP har gjort. På israelske side er minst fire sivile og ni soldater drept, ifølge tall fra IDF.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.