Flere titalls propalestinske aktivister er pågrepet i USA etter at de sperret veitrafikken til to av landets største flyplasser i Los Angeles og New York.

36 personer ble pågrepet ved den internasjonale lufthavnen i Los Angeles, der demonstrantene begynte å oppføre seg ufint, skriver VG.

– Demonstranter kastet en politibetjent i bakken og brukte bygningsmateriale, veiskilt, greiner fra trær og sementblokker for å sperre en vei som fører fram til flyplassen, mens de gikk til angrep på uskyldige forbipasserende i bilene sine, står det i en uttalelse fra politiet natt til torsdag norsk tid.

Los Angeles-politiet skriver i en uttalelse at folk har lov til å bruke ytringsfriheten i fredelige demonstrasjoner, men legger til:

– Dette var ingen fredelig demonstrasjon.

I New York ble 26 personer pågrepet der palestinaaktivister gjennomførte en lignende demonstrasjon ved John F. Kennedy-flyplassen.

Begge flyplassene ble gjenåpnet innen kort tid, slik at ingen flygninger ble berørt.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.