SV mener de har funnet løsningen på problemet med rovdyr og tamreindriften.

De vil simpelthen flytte rovdyr som jerv, gaupe og ørn fra Finnmark til andre steder i landet.

– Jerv og gaupe vil kunne komme til god nytte på Hardangervidda. Der sliter villreinstammen med sykdom som skrantesyke. Rovdyr ville tatt ut svake dyr og ordnet opp på naturens premisser, sier stortingsrepresentant for SV, Lars Haltbrekken, som sitter i miljø- og energikomiteen.

Haltbrekken merker seg at regjeringen kun nevner jerv og gaupe som rovdyr som plager reindrifta. Han mener at også ørn må inkluderes som en utfordring og viser til at de nasjonale bestandsmålene for rovdyr snart skal diskuteres i Stortinget, skriver Klassekampen.

Også leder i Naturvernforbundet, Truls Gulowsen, tror rovdyr kan forvalte villreinstammen på Hardangervidda bedre enn dagens forvaltning gjør.

– Det finnes ingen gode biologiske grunner til at jerv og gaupe ikke kan være på Hardangervidda. Villreinen der har tidligere i tusenvis av år sameksistert med rovdyr. Svake dyr og syke blir naturlig tatt ut om det er rovdyr til stede, sier Gulowsen.

Hvordan de skal få ørna til å være på Hardangervidda, sier hverken Gulowsen eller Haltbrekken noe om.

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.