Flere hundre bål ble tent under en aksjon mot det store antallet ulv i Norge tirsdag 19. januar. Foto: Instagram  

Naturbruksalliansen markerte sin støtte til de regionale rovviltnemndenes vedtak om lisensjakt på ulv i ulvesona gjennom en bålaksjon tirsdag 19. januar kl. 18. De krever at klimaminister Rotevatn følger opp stortingsflertallet i ulveforvaltningen.

Naturbruksalliansen skriver i invitasjonen til aksjonen:

Nok en gang har Klima – og miljødepartementet gått imot Rovviltnemndenes vedtak om lisensfelling av ulv i ulvesonen. Nok en gang gis ikke rovviltnemndene det spillerommet de er tiltenkt i henhold til Stortingets intensjon. Nok en gang trumfes flertallsstyrets vilje. Vi er lei.

På grunn av smittevern kunne ikke større samlinger gjennomføres. Derfor ble det oppfordret til å samles i små grupper og tenne bål, ta bilder av bålet og dele på sosiale medier. I skrivende stund er det 371 innlegg og mange bilder på Instagram merket #bålaksjon2021.

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum var gjest ved ett av bålene. Stortingsrepresentant Emilie Enger Mehl (Sp) skriver på Facebook:

I kveld tenner vi bål for en mer rettferdig rovdyrpolitikk. Nå må Erna og Sveinung lytte til folk!

Det handler ikke egentlig om ulv, eller bjørn, jerv, ørn eller gaupe for den saks skyld.

Det handler om å kunne bruke beitemark til å produsere ren og bærekraftig mat på norske ressurser, i stedet for å se på at landet gror igjen.

Det handler om livsgrunnlaget til folk. Om arbeidsplasser, livsverk, tradisjoner og kulturarv.

Målet til Naturbruksalliansen er at redusere ulvebestanden reduseres slik at den er i tråd med Stortingets vedtatte bestandsmål, for på denne måten å dempe konfliktnivået og redusere belastningen i ulvesona.

Det skal angivelig ha vært 500 tente bål ulike steder i landet. Men hverken medier eller klimaminister Sveinung Rotevatn skal ha vist noen særlig interesse.

Håvard Fjære er sauebonde og leder for Partiet De Kristne i Larvik. Han skriver i en SMS til redaksjonen:

Enda en gang er det dokumentert, vi har ikke en åpen og inkluderende presse i Norge! I går kveld ble langt over 500 bål tent kl 18 rundt i landet vårt.

Budskap: Tilskynde/tvinge klimaminister Rotevatn til å holde seg til stortingsflertallet i ulveforvaltningen, for det gjør han ikke. Over 500 bål, men ingen rikskansler eller større aviser vil bruke spalteplass!

Et kjapt søk viser at enkelte medier nevnte aksjonen på forhånd, blant annet hadde NRK en kort notis. Men vi finner ikke noen omtale av aksjonen skrevet i etterkant, med unntak av hos Nationen.

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂