Ulv og andre rovdyr vil igjen bli gjenstand for nye forhandlinger på Stortinget, varsler Frps Morten Ørsal Johansen. Illustrasjonsfoto: Gary Kramer / Wikimedia Commons

Fremskrittspartiet ønsker en ny rovdyrkurs og håper å få med seg Ap og Sp på å endre rovdyrsonene og revurdere hele rovdyrforliket, skriver Trønder-Avisa.

Partiets næringspolitiske talsperson, Morten Ørsal Johansen, er uenig i klima- og miljøminister Sveinung Rotevatns (V) utspill tirsdag om at norsk rovdyrpolitikk er en suksess.

Til tross for seks år i regjering sier Ørsal Johansen at det ikke er tvil om at partiet har vært misfornøyd med rovdyrforliket, som han mener regjeringen har fulgt dårlig opp.

– Dette var et av områdene der vi slet med gjennomslag. Nå skal vi prøve igjen, sier han til avisa.

Fremskrittspartiets linje er ikke helt bestemt ennå, men de ønsker å senke terskelen for å skyte bjørn som skader beitedyr, krympe bestandsmålet for bjørn, revurdere inndelingen av sonene prioritert til rovdyr og et nytt rovdyrforlik.

Senere torsdag fremmer Senterpartiet en rekke forslag i Stortinget, blant annet to forslag som som samsvarer med Frps bjørneforslag. I sine forslag ber Senterpartiet regjeringen gjøre det enklere å ta ut bjørn som skader husdyr og redusere bestandsmålet for ynglinger av bjørn.

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.