Med støtte fra Frp vil det være flertall i Stortinget for lavere bestandsmål. Regjeringens samarbeidsparti SV ønsker nemlig et høyere bestandsmål.

– Vi vil i alle saker være opptatt av å få dem gjennom i Stortinget. Det er det samme for oss hva partiene heter, så lenge vi får på plass vår politikk. Men uansett vil nå Sp og Ap sammen legge fram vår politikk, så er det alltid fint med bred støtte, sier Sp-leder Vedum til Adresseavisen.

Sivert Bjørnstad (Frp) ønsker den nye regjeringen hjertelig velkommen «over streken» i Stortinget.

– For Frp vil det være viktig å få ned bestandsmålet og gjøre målet til et tak, sier Bjørnstad. Han sier at det å gjøre det enklere å ta ut skadedyr og å gi de regionale rovviltnemndene mer reell makt, er viktig for Frp.

– Er Vedum enig i dette, så kan vi snakke butikk, sier han til avisen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.