Carl I. Hagen (FrP) er tilbake. Nå stiller han spørsmål ved politikken som presses ned over hodet på skattebetalerne. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Norges ambisiøse prosjekt med å fase ut fossil energi til fordel for vindkraft får FrP-nestor Carl I. Hagen til å stille spørsmålstegn ved Norges politiske prioriteringer.

Spørsmålet er stilt til klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn, via Stortingets hjemmeside, og må besvares innen en uke.

«Hvor mange vindmøller må bygges for å produsere nok strøm til alle biler, busser, traktorer, anleggsmaskiner, ferger m.m. når det forutsetter at alle fossildrevne er forbudt i 2030?»

– Vedlikehold og oppgradering av vannkraften er byttet ut med vindkraft. Jeg vil vite hvor realistisk det er og hva som må til for å bytte ut all fossil energi med elektrifisering, og det skal dekkes av vindmøller, sier Hagen til Document.

Begrunnelsen for spørsmålet Rotevatn må besvare, lyder som følger:

Regjeringen fører en politikk for full overgang til bruk av elektrisitet som drivstoff for all transport og bruk av maskiner til erstatning for fossilt drivstoff. Hvis det forutsettes at den økte strømmengde kun skal dekkes av vindmøller til land og til havs vil det være nyttig for befolkningen å få kunnskap om hvor mange vindmøller som må bygges for å sikre nok strøm. Det forutsettes et mål om slutt på alt fossilt drivstoff i 2030. Det bes skilt mellom antall vindmøller som trengs når det blåser tilstrekkelig og hvor mange som må bygges i tillegg for å fylle den store batteriparken som må til for å dekke strømforbruket når det er vindstille.

Hagen presiserer at dette spørsmålet bare er starten.

– Jeg har mange spørsmål å stille, sier Hagen til Document, og legger til:

– Vi trenger svar for å vite hva den norske debatten egentlig dreier seg om.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: