Milliardær og hedgefondforvalter Bill Ackman ber presidentene for tre prestisjetunge universiteter gå av i skam etter deres kommentarer under en kongresshøring tirsdag. De tre er Claudine Gay ved Harvard, University of Pennsylvanias president Liz Magill og Massachusetts Institute of Technology (MIT) president Sally Kornbluth.

Ingen av dem klarte å fordømme de pågående antisemittiske protester på campus siden 7. oktober, heller ikke kampropene om folkemord på jødene. De argumenterterte for ytringsfrihet selv om både Harvard og UPenn er kåret til de verste skolene for «freedom of speech.»

Den republikanske representanten Elise Stefanik ble så sjokkert over svarene at hun stilte hver av dem det samme spørsmålet om og om igjen, skriver Ackman på X:

Presidentene ved Harvard, MIT og Penn ble alle stilt følgende spørsmål under ed under dagens kongresshøring om antisemittisme:

Dersom noen oppfordrer til folkemord på jøder bryter det universitetets etiske retningslinjer eller regler angående mobbing eller trakassering?

Svarene de ga gjenspeiler den dype moralske konkursen til presidentene Gay, Magill og Kornbluth.

Kort sagt sa de:

Det «avhenger av konteksten» og «om talen blir til handling», det vil si å faktisk drepe jøder.

Dette kan være det mest ekstraordinære vitnesbyrdet om tematet folkemord i kongressen noen gang og vi minner om hva folkemord er:

Bevisst drap på et stort antall mennesker fra en bestemt nasjon eller etnisk gruppe med det formål å ødelegge denne nasjonen eller gruppen.

Ackman skriver at svarene gjenspeiler det dype pedagogiske, moralske og etiske forfallet som gjennomsyrer enkelte av våre eliteuniversiteter som i stor grad skyldes mislykkede lederskap. Antisemittisme har eksplodert på campus og rundt om i verden på grunn av ledere som Gay, Magill og Kornbluth som mener folkemord avhenger av konteksten:

– De må gå av i skam.

– They must all resign in disgrace.

Tenk at dette er lederne av Ivy League-institusjoner som har ansvaret for å utdanne våre beste og flinkeste, skriver Ackman videre:

Gjennom hele høringen oppførte de tre seg som fiendtlige vitner, og viste en dyp forakt for kongressen med sine tåpelige smil og ved å nekte å svare på grunnleggende spørsmål med et ja eller nei.

Flere alumner fra Harvard gir en dollar i en symbolsk protest mot skoleledelsens moralske svikt i håndteringen av anti-israelske protester og Bill Ackman er en av dem, skriver Fortune Magazine. I 2014 ga Ackman 26 millioner dollar til universitetet. Milliardæren grunnla og driver Pershing Square Capital Management og har en formue på 3,4 milliarder dollar.

Vi som så deler av høringen ble like sjokkerte som Stefanik. Mange av svarene fra presidentene handlet om hvor viktig ytringsfrihet er for campus. I september ble Harvard kåret til den verste skolen for ytringsfrihet – universitet scoret null av 100 mulige, mens University of Pennsylvania kom på andre plass.

Foto: Skjermbilde New York Post.

Harvard is named worst school for free speech — scoring zero out of possible 100.

Er stolt over folkemordet på jøder

Eyal Yakoby  som er student ved University of Pennsylvania fortalte Sky News Australia at han og andre studenter søkte tilflukt mens klassekamerater og professorer antente røykbomber og sang at de er stolte over folkemordet på jøder.

‘Chanted proudly for the genocide of Jews’: College student recounts campus rallies.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.