President Liz Magill ved University of Pennsylvania fikk sterk kritikk etter sine skammelige uttalelser under en høring i Kongressen forrige uke. Blant annet sa hun at å oppfordre til folkemord kunne være trakasserende, avhengig av «kontekst».

To andre kvinnelige universitetsledere, Claudine Gay fra Harvard og Sally Kornbluth fra Massachusetts Institute of Technology, brukte lignende ord. Bakgrunnen for at spørsmålet ble stilt, var de massive pro-palestinske demonstrasjonene på flere av de amerikanske Ivy League-universitetene, hvor man har hørt slagord som from the river to the sea, og globaliser intifadaen på campus.

President ved Penn University i hardt vær etter «skammelige» uttalelser om jødehat på campus

De tre kvinnene sier i bunn og grunn at det er greit å oppfordre til folkemord av jøder så lenge man gjør det i riktig «kontekst». Slike uttalelser fungerer som åpent mål for kritikere, og satiresiden Babylon Bee fikk en enkel dag på jobben.

Faksimile Babylon Bee

Magill ble satt under et voldsomt press, og beklaget sine uttalelser. Hun fikk ifølge Wall Street Journal også støtte fra et flertall under et virtuelt styremøte torsdag.

Men da Penn Universitys økonomiske situasjon var truet, ble det klart at noe måtte skje. Blant annet truet Ross Stevens med å kansellere 100 millioner dollar i støtte som han allerede hadde donert til universitetet, i form av aksjer i selskapet, hvis ikke styret skiftet ut Magill.

Flere andre viktige donorer sa også at de ville kutte støtten til Penn hvis ikke presidenten ble avsatt.

Situasjonen ble for vanskelig, og i går ble det kjent at Liz Magill trekker seg fra sin stilling.

At Magill  presses ut av sin stilling er en liten seier for de delene av USA som er i ferd med å gå lei av universiteter som har mistet all kontakt med tradisjonelle amerikanske verdier. Men hele akademia i USA er i forfall  og infisert av woke, så dette er kun et lite skritt i riktig retning.

Neste skritt kan kanskje være at presidentene fra Harvard og MIT også finner seg noen nye oppgaver. Claudine Gay kan kanskje skrive nok en bok, som hennes første utgivelse: Doubly Bound: The Impact of Gender and Race on the Politics of Black Women. 

Etter dette har Gay levert ti utgivelser, hvor alle har klassiske woke-temaer som minoriteter, hudfarge, kjønnsidentitet etc.

Liz Magill fokuserer også på tidsriktige temaer. I sin bok Sexism in United States forklarer Magill hvordan man kan «omfavne mangfold og sosial rettferdighet», mens man forsøker å løse problemer som involverer kjønn, kjønnsidentitet, rase, alder, evner og klasse.

Det tar sikkert ikke lang tid før Liz Magill får en rolle som rådgiver, kanskje for Biden?

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.