Harvard University har lenge vært kjent som USAs mest kapitalsterke universitet. Men det kan være i ferd med å endre seg, etter at flere av universitetets givere har suspendert sin økonomiske støtte i protest mot Harvards antisemittiske tilnærminger.

Den ukrainskfødte, jødiske milliardæren Leonard «Len» Blavatnik siler nå gjennom givere som stopper donasjonene sine. Blavatnik har en formue som ifølge Forbes er anslått til 32 milliarder dollar.

Han har tidligere donert minst 270 millioner dollar til Harvard, men ifølge CNN bestemte Blavatnik seg for å holde tilbake sin økonomiske støtte etter at universitetets president, Claudine Gay, nektet å fordømme de pro-palestinske og antisemittiske demonstrasjonene som har funnet sted ved universitetet siden Hamas terrorangrep 7. oktober.

I en høring for kongressen i begynnelsen av desember sa Gay at de antisemittiske utbruddene, der pro-palestinske studenter blant annet uttrykte sin støtte til folkemordet på jøder, «ikke nødvendigvis brøt med universitetets etiske retningslinjer». Gay nektet også å ta avstand fra trakasseringen jødiske studenter har opplevd ved Harvard de siste månedene.

Men Len Blavatnik er bare den siste i rekken av givere som avslutter støtten til Harvard på grunn av universitetets toleranse for antisemittisme og mangel på støtte til dets jødiske studenter.

Etter at Harvard signerte oppropet der 31 universiteter anklaget Israel for å bære ansvaret for Hamas-angrep, kunngjorde den israelske milliardæren Idan Ofer at han avsluttet donasjonene sine, og 16. oktober suspenderte han The Wexler Foundation, ledet av den russisk-jødiske milliardæren Leslie Wexner, dens «økonomiske relasjoner» med Harvard. Stiftelsens donasjoner gjorde det mulig hvert år for ti offentligt ansatte fagpersoner fra Israel å ta en ettårig grad fra Harvard Kennedy School.

En annen milliardær som har suspendert all støtte til universitetet er Bill Ackman. Han har tidligere donert hundrevis av millioner dollar til Harvard, men leder nå en kampanje for å fjerne Claudine Gray fra stillingen hennes.

Claudine Gay har beklaget sine uttalelser, men nå er hun ikke bare anklaget for antisemittisme, men også for å ha plagiert en stor del av hennes vitenskapelige arbeider.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.