Presset ble for stort. Claudine Gay lot Harvard University forfalle i en jødehatende sump, og er i tillegg avslørt som en vitenskapelig svindler med plagiat som spesialitet. Nå trekker hun seg fra sin stilling som president ved Harvard.

Gay hadde stillingen i kun seks måneder før hele korthuset raste sammen. Ingen har sittet så kort i hennes posisjon i Harvards lange historie, skriver The Harvard Crimson.

Det startet med skandalene rundt studentenes jødehat. Dette ble etterfulgt av Gays nokså patetiske opptreden under en høring i Kongressen 5. desember. Etter kort tid førte misnøyen til at mange donorer trakk tilbake store beløp som var ment for Harvard. Dermed sto Harvard overfor en økonomisk krise.

Gay er en av disse super-woke postmoderne menneskene som representerer nåtidens akademia, som er i fritt fall statusmessig. Da det i tillegg ble avslørt at hun hadde plagiert andres arbeid under sine vitenskapelige publikasjoner, blant annet hennes egen doktoravhandling, var slutten nær.

Da Gay på mandag ble rammet av seks tilleggsanklager for plagiering i en klage innlevert til universitetet, noe som brakte det totale antallet anklager mot Gay opp i nesten 50, var det ingen steder å rømme til. Tirsdag innså hun at slaget var tapt, og hun trakk seg fra sin stilling.

Gay avgår allerede torsdag og blir midlertidig erstattet av Alan M. Garber mens Harvard leter etter en erstatter. Harvards talsperson Jonathan L. Swain nektet å kommentere Gays beslutning om å trekke seg.

Kjøp Jean Amérys bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.