På mandag markerte Svenska kyrkan den såkalte «Transgender Day of Remembrance». De oppfordret folk til å be for «de transpersoner som er rammet av vold og hat».

Innlegget fikk mange brukere til å stille motspørsmål, skriver Fria Tider.

– Hur många kön finns det? spør en i kommentarfeltet.

– Så många som Gud vill, svarer Svenska kyrkan.

En annen stilte spørsmål om vad som gjelder med pedofile, og han fikk følgende svar fra Svenska kyrkan.

– Pedofiler är älskade av Gud som alla andra. Gud älskar syndaren, men hatar synden. Gud gör inte skillnad på människor.

Kommentaren skapte hundrevis av reaksjoner. En skrev at dette var dråpen, og sa han ville forlate Svenska kyrkan. Så spør han videre:

– Vad är det för idiot ni sätter att ratta era sociala medier? Sjuka jävla as!

En annen påpeker at det er korrekt at Gud elsker syndere, men dette forutsetter at synderen innser at han er en synder, og ber om tilgivelse hos Kristus og underkaster seg Guds dom. Videre skriver denne personen:

– Att hävda att ”Gud älskar pedofiler” utan att kräva ansvar och omvändelse för deras handlingar underminerar den kristna trons grundläggande principer om moral och personligt ansvar inför Gud.

I mai 2021 skrev nesten 1000 prester og andre med tilknytning til Svenska kyrkan under på et åpent brev som uttrykte støtte til  transpersoners rettigheter og «en bred solidarisk feminisme som bekjemper trange kjønnsnormer».

Der erklærte de samtidig at også Svenska kyrkan kunne beskriver som trans.

«Kyrkan består alltså också av transpersoner. Därför skulle kyrkan kunna beskrivas som trans.»

Les også:

Svenske prester: – Vi er også trans

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.