Fredrick Federley selger sin Dalagård og forlater Björbo. Han flytter inn i et hus i nærheten av Dala-Floda kirke, og skal samtidig studere teologi i Uppsala. Den tidligere nestlederen i Centerpartiet skal nå kanskje bli prest.

Med sin flytende kjønnsidentitet og mye omtalte private sexliv vil han nok bli tatt godt imot av den svenske transekirken.

– Dala-Floda är orsaken till att jag hamnade i Dalarna och det är där alla mina vänner bor. Nu kom en gård ut som är perfekt för mina behov. Därför säljer jag. Kan inte ha hur många Dalagårdar som helst, sier Federley til Expressen.

– Jag flyttar för att jag kommer nära Västerdalälven. Nära Flosjön, nära mina vänner och bor så centralt man bara kan men ändå bo på landet. Och bor i princip dörr i dörr med kyrkan. Vad mer kan en enkel teologistudent begära?

På spørsmål om han skal bli prest må, svarer Federley at bare Gud vet hva fremtiden bringer.

Fredrick Federley er tidligere nestleder i Centerpartiet. Han fant en partner som er dømt for gjentatte overgrep og voldtekter av små barn. Federley trakk seg da saken ble kjent. Lederen i Centerpartiet Annie Lööf hadde mer omtanke for Federley enn for de voldtatte barna. SVT forsøkte å hvitvaske saken.

Saken slo ned som en bombe i november 2020. Nettstedet  Stoppa Pressarna avslørte at Centerpartiets nestleder var samboer med en mann som var dømt for 22 voldtekter av barn.

Federley ble behandlet som et offer. Annie Lööf viste mer omsorg for sin avgåtte nestleder enn de voldtatte barna, og skrev på Twitter:

– Det är ett klokt beslut av Fredrick Federley att lämna sina uppdrag för att fullt ut fokusera på sin hälsa. Det som hänt har medfört enorma svårigheter för Fredrick att fortsätta sina nuvarande politiska uppdrag. Det är en personlig tragedi och är oerhört sorgligt.

Les også: Tidligere svensk toppolitiker lyver for åpent kamera om sin pedofile samboer

Federley viklet seg inn i et nett med løgner om hva han visste om den pedofile samboeren, men ble avslørt.

I månedsvis kjente han til at samboeren var dømt for pedofile voldtekter av små barn. Allikevel etterlot Federley sine egne barn være alene med voldtektsforbryteren.

Anna Björklund er en svensk radio-, kultur- og mediepersonlighet. Hun ble så rasende at hun skrev en kronikk med tittelen «Jag hatar Annie Lööf», som fikk stor oppmerksomhet i Sverige.

Les også: «Jeg hater Annie Lööf»-kronikk skaper bråk i Sverige

Federley ble selv anklaget for pedofili av en nabo, men er ikke dømt for slike forbrytelser. Dette er også noe av bakgrunnen for at han nå flytter.

Han gjorde et forsøk på et politisk comeback da han stilte som kandidat i kirkevalget, til tross for at tidligere hadde uttrykt avsky for kristendommen.

Les også: Federley gjør comeback i kirkevalget, selv om han har vist avsky for kristendommen

I juli ble det kjent at Federley hadde blitt gjenforent med sin pedofile samboer. Nå er det altså Jesus han skal gjenforenes med, og kanskje dukker han opp som prest i den svenske kirken om noen år.

Federley gick ur Svenska kyrkan 2010 men gick med igen i mars 2021, månaden innan han lanserade sin kandidatur till kyrkofullmäktige, uppger SVT. Tidigare i veckan gick Federley ut i Expressen med att han numera läser teologi i Uppsala med målsättningen att bli präst – ”om Gud vill”.

I sociala medier ifrågasätts Federleys tro av många, till stor del på grund av hans egna uttalanden. Under flera år öste Federley förakt och hån över troende. I sociala medier har den tidigare toppolitikern skrivit kommentarer som: ”Bibeln är full av skräp”, ”Min uppriktiga och ärliga mening om religion är att det är tomtar och troll o hokus pokus” och ”Det här med religion va. Vilken goja”.

Sirkus Federley ruller videre.

Hujeda mig.

Expressen
Samnytt

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.