Tidligere nestleder i Centerpartiet Fredrick Federley intervjues av Carina Bergfeldt.  Skjermdump fra SVT

Den tidligere nestlederen i Centerpartiet Fredrick Federley trakk seg fra politikken da det ble kjent at hans samboer var dømt for 22 tilfeller av voldtekt mot to barn på 6 og 9 år. I ettertid har Federley flere ganger blitt tatt i løgn om hva han visste og når han visste det.

Nå er det Federly selv som anklages for pedofili. Federley avviser alle anklager, som skal ha blitt rettet mot ham fra en nabo. Naboen etterforskes nå for æreskrenkelser.

StoppaPresserna skriver:

Fredrick Federley har nekat till detta men med tanke på hans – numera bevisade – lögner i härvan är hans trovärdighet minst sagt ringa, för att inte säga fullständigt obefintlig.

Fredrick Federley har konsekvent försökt ljuga och släta över från dag ett, men vissa saker går inte att neka till. Bland annat sparade konversationer på appar eller på nätet.

Også Expressen har omtalt saken (bak mur). Samnytt refererer:

I en artikel hos Expressen framgår det att granne i Björbo har delat artiklar om Federley i vilka den tidigare toppolitikern ”utmålas som klandervärd”.

Vidare ska det finnas skärmdumpar där grannen hävdar att Federley ”med största sannolikhet” själv är pedofil och att han nu drar i trådar bland sina mediekontakter för att rädda sig själv. Det ska även finnas en ljudinspelning där grannen berättar för andra grannar om pedofilmisstanken mot Federley.

Grannen som misstänks för förtal säger till tidningen StoppaPressarna att Federley är en ”jävla idiot” och att att politikern har ljugit i sina tv-intervjuer.

I sosiale medier sirkulerer det skjermdumper som viser at Federley åpent etterlyser «nakna pojkdansare», skriver Samnytt. Kommentaren skal ha kommet i tilknytningen til Melodifestivalen (Melodi Grand Prix) i 2014.

En person skriver som svar att inget naket behövs men då svarar Federley att ”nakna unga män behövs alltid”.

 

Federley har ikke avvist et comeback i politikken, og har den senere tid delt materiale fra Centerpartiet på Facebook. Partitoppen Sofia Jarl, som ved flere anledninger har besøkt Federley på hans gård i Dalarna, er en av de som takker for delingen.

Flere bevis for at svensk politiker lyver om sin pedofile samboer

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.