Tidligere nestleder i Centerpartiet Fredrick Federley intervjues av Carina Bergfeldt. Skjermdump fra SVT

Fredrick Federley er tidligere nestleder i Centerpartiet. Han fant en partner som er dømt for gjentatte overgrep og voldtekter av små barn. Federley trakk seg fra EU-parlamentet etter at saken ble kjent i november. Document skrev 19. mars om hvordan han løy for åpent kamera i et TV-intervju.

Federley sa i intervjuet at han ble kjent med anklagene via en nettavis (Stoppa pressarna). Dette er ren løgn.

Enligt Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson informerade Federley däremot partiet på måndag eftermiddag den 23 november, dagen innan Stoppa Pressarnas avslöjande. Vidare hade Kriminalvården redan i september ett möte med Federley om hans dömde sambos brott, något som Expressen var först att rapportera om.

Ifølge Aftonbladet lot Federley den pedofile samboeren, som er dømt for 22 voldtekter av barn, bo på gården også etter avsløringene.

Tidligere svensk toppolitiker lyver for åpent kamera om sin pedofile samboer 

Nye avsløringer

Federley har flere ganger hevdet at han aldri har lest dommen mot den pedofile voldtektsforbryteren han var samboer med. Han gjentok dette i TV-intervjuet med Carina Bergfeldt.

– Nej nej, jag har inte ens fått den, ingen har skickat den till mig. Ingen ringer till mig och säger: Det här innehåller domen, nu får du sansa dig Frederick

– Det är bara att begära ut den, men det har jag inte gjort och jag tänker inte göra det heller.

Nå avslører Expressen at Federley i private chatsamtaler har skrevet rett ut at han har lest dommen, og at han allerede i juni var kjent med at det handlet om overgrep mot barn.

Federley blir blant annet spurt direkte på en SMS om han har lest dommen. Han svarer bekreftende.

– Läst den, dock senare.

Federley utelukker ikke et comeback til politikken. Av sin partileder Annie Lööf har han blitt møtt med omsorg og sympati, og beskrevet som et offer. Dette til tross for at han lyver omtrent hver gang han åpner munnen. Som Document skrev 19. mars:

Han sliter med søvnen, stakkar. Ingen snakker om barna. Han møtes med omsorg og sympati. Som ikke-binær med flytende kjønnsidentitet er han en av de sårbare.

Dessuten er det nå avslørt at han helt siden juni har visst at samboeren var dømt for overgrep mot barn. Allikevel lot han sine egne barn omgås med den pedofile voldtektsforbryteren helt frem til saken ble avslørt i november.

Expressen
Samnytt

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.