Tidligere nestleder i Centerpartiet Fredrick Federley intervjues av Carina Bergfeldt. Nå gjør han et forsiktig forsøk på et comeback i politikken. Skjermdump fra SVT

I en serie artikler har Document fulgt skandalene rundt EU-parlamentariker og tidligere nestleder i Centerpartiet Fredrick Federley, som hadde en samboer som var dømt for 22 voldtekter av barn på 6 og 9 år.

Federley trakk seg fra politikken før jul, men ble møtt med stor sympati av partileder Annie Lööf. Siden dette er Federley gjentatte ganger tatt i løgner, og det fremstår nokså klart at Federley på et tidligere tidspunkt enn tidligere oppgitt kjente til innholdet i dommen mot hans samboer.

Federley lot dessuten sine egne barn oppholde seg alene med en person som han visste var dømt for gjentatte voldtekter av små barn.

Et politisk comeback ble dog ikke utelukket av slike små detaljer, og nylig meldte Sveriges Radio at Federley stiller opp i et kirkevalg i Dalarna.

Fredrick Federley (C), tidigare EU-parlamentariker från Kungsör, ger sig in i kyrkopolitiken.

«Jag vill ge tillbaka av det engagemang jag har känt från kyrkan när jag har mått väldigt dåligt», säger han.

Ikke særlig kristen

Nå kan Samnytt avsløre hvordan Federley på sosiale medier gjentatte ganger har hånet kristne og kristendommen.

På onsdagen fick ett antal Twitterinlägg spridning i sociala medier. I inläggen som är författade under de senaste åren framför C-toppen hur han upplever Gud och Jesus som ”hokus pokus likt tomtar o troll” men även att religion är ”goja”.

 

Federley er homofil, og skrev blant annet på Twitter:

Jesuskvinnan kör hårdt i dag utanför riksdagen. Jon berättade oxå at Jesus älskar mig. Tack sa jag men hoppas på en annan man.

I stedet for Jesus valgte han altså en pedofil serievoldtektsmann. Allikevel åpnes det nå for at han kan få en retur til politikken. Det antydes at Annie Lööf står bak.

I sociala medier menar kritiker att Federleys beslut att ställa upp som kandidat till kyrkofullmäktige är ett mjukt sätt att återvända till storpolitiken. En källa till Samnytt med insyn i Centerpartiet uppgav redan i samband med SVT-intervjun att det här är Annie Lööfs plan för Federleys comeback.

Hva er det med maktpersoner og pedofili?


Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.