Fokus har publisert en kronikk av Anna Björklund, som i detalj beskriver sitt nesten eksistensielle hat mot Centerpartiets leder Annie Lööf. Nå får avisen sterk kritikk for publiseringen.

Anna Björklund (30) er en svensk radio-, kultur- og mediepersonlighet, blant annet kjent for sine podcaster.

Hun innleder den omdiskuterte kronikken med et smell:

Jag hatar Annie Lööf.

Hun fortsetter i samme spor:

Egentligen har det varken med hennes klädstil eller dialekt att göra, men mitt hat har vid det här laget spillt över på alla hennes attribut. Hela hennes uppsyn är en känslotrigger.

Ett ord om hennes bedrifter som fotbollsmålis och jag spänner käken, hör jag henne felcitera Pippi Långstrump en gång till så spyr jag.

Den nattsvarta amoral som blottades när Fredrick Federley, en av hennes närmsta män, fick lämna politiken hjälpte förstås inte till.

Fredrick Federley representerte Centerpartiet i Europaparlamentet, men trakk seg ut av politikken etter avsløringer om at han hadde et forhold til en mann som er dømt for grov voldtekt av barn. Lööf kommenterte saken på Twitter:

– Det är ett klokt beslut av Fredrick Federley att lämna sina uppdrag för att fullt ut fokusera på sin hälsa. Det som hänt har medfört enorma svårigheter för Fredrick att fortsätta sina nuvarande politiska uppdrag. Det är en personlig tragedi och är oerhört sorgligt.

Fokuset var altså ikke på barna som hadde blitt voldtatt, men på hvordan Federley hadde det.

Les også: Hva er det med maktmennesker og pedofili?

Lööf er dessuten kjent for at hun i et tv-intervju for noen år tilbake sa at Sverige kunne ta imot 30 millioner flyktninger.

Björklund mener at Lööf til stadighet kommer unna med å si én ting mens hun gjør noe helt annet. Hun er en sviker som aldri stilles til ansvar for løgnene sine.

Alla religioner har något skrivet om hur lögnare ska hanteras, det är en grundläggande fråga när man är människa. Eftersom vi är smarta nog att kunna fabulera måste straff, i detta liv eller nästa, delas ut till de som luras.

För att få någon att våga investera, satsa, tro, måste ett kontrakt gå att lita på.

Anna Björklund, svensk mediepersonlighet. Foto: Instagram /Björklund

Men Lööf eier ingen skamfølelse, og tar ikke hensyn til begreper som ære og moral, hevder Björklund. Det samme gjelder også for Löfven (S) og Kristersson (M).

Fokus får nå sterk kritikk for å ha publisert kronikken.

«Trolljegeren» og juristen Mårten Schultz beskriver kronikken som «det sämsta utgivarbeslutet i år».

Den venstrevridde professoren og statsviteren Ulf Bjereld skriver:

«Så osmaklig text, där skribenten berättar om hur hon ‘hatar’ och ‘avskyr’ Annie Lööf. Själv hatar jag ingen, och vill vårda en anständig ton i debatten. Förstår inte att Fokus vill vara en plattform för hat.»

Men Björklund får også støtte fra enkelte:

«Hon skriver vad många känner för politiker Annie Lööf, inte människan Annie Lööf.»

Fokus
Fria Tider

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.