Doc-TV sendes fast kl 20:00 på hverdager. Det er informasjons­krig og propaganda­krig i sosiale medier, spesielt intenst har det blitt etter at Hamas angrep Israel for snart to uker siden. Det er lett å la seg forføre, men hva skjer når åpenbare sannheter strider mot egen virkelighets­oppfatning?

«Tar De livsløgnen fra et gjennom­snitts­menneske, så tar De lykken fra ham med det samme,» heter det i Henrik Ibsens drama «Vilanden». I dag kan vi driste oss til å si at dersom de tar livsløgnen fra et menneske, tar de deres selvbilde, moralisme og deres innbilte godhet med det samme. Er det derfor det er så vanskelig å vekke mennesker som er inntullet i propaganda? Hva skjer egentlig i mennesket når deres narrativ rakner?

Det forsøker Rebecca Mistereggen å få svar på av kveldens gjest, psykiater og lege Hannah Spier.

Velkommen til Dagsorden.

Hannah Spier, M.D. er en norsk psykiater som praktiserer i Sveits og har sin utdannelse i psykiatri fra Universitetet i Zürich. Hun er mor til tre små barn og er forfatter av The Substack Psychobabble. Hun offentliggjør podkasten «Hva burde jeg fortelle min datter?» to ganger i måneden på Apple Podcast og Spotify.

Rumble:

Podbean:

Obs! Vår YouTube-kanal fikk en advarsel mandag 16. oktober og vi får dermed dessverre ikke streamet eller lastet opp sendinger til YouTube på 1 uke.

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 638941. Alle bidrag hjelper. Ønsker du å møte likesinnede oppfordrer vi deg til å bli med i et av våre lokallag.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.