Den nasjonale israelske sikkerhetsrådgiveren Tzachi Hanegbi innrømmer at etterretningstjenestene gjorde feil da de ikke klarte å forutse Hamas’ angrep.

– Det er min feil, og det reflekterer feilgrep fra alle dem som gjør etterretningsvurderinger, sa Hanegbi på en pressekonferanse der han fikk spørsmål om saken.

– Vi trodde virkelig at Hamas hadde lært leksen fra sin siste store krig med Israel, i 2021, sa sikkerhetsrådgiveren. (NTB-AP)

Nylig viste en meningsundersøkelse at 86 prosent av israelerne bebreidet regjeringen Netanyahu for at terrorangrepet til Hamas fikk så store konsekvenser. Israelske dødstall har passer 1300, og svært mange av de døde er sivile. I tillegg er opp mot 150 gisler fanget av Hamas og ført til Gaza, og deres liv henger i en tynn tråd.

Hanegbi sier det er uaktuelt å gå inn i forhandlinger med Hamas om utveksling av fanger. Israelske spesialstyrker skal allerede være inne i Gaza på jakt etter gislene og Hamas-terrorister. Et bakkeangrep forventes i nær framtid, og vil trolig bli et fullt koordinert angrep mellom bakkestyrker, flyvåpen og marine.

Les også:

Måling: Israelere mener Netanyahus regjering har ansvar for Hamas’ angrep

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.