Israel har bygget fem pumpeanlegg med kapasitet til på relativt kort tid å oversvømme Hamas’ terrortunneler med sjøvann.

800 tunneler påvist

Fem store sjøvannspumper ble ferdigstilt i november, omtrent én kilometer nord for Al-Shati. Hver pumpe kan hver time flytte flere tusen kubikkmeter vann fra Middelhavet, noe som vil oversvømme tunnelene i løpet av få uker.

Israel har så langt ikke forpliktet seg til planen, og det er uklart om de vil forsøke å oversvømme tunnelene mens Hamas fortsatt holder gisler. 

Israel har identifisert rundt 800 tunneler under Gaza som Hamas har brukt til å flytte krigere, lagre våpen og utføre terrorangrep mot Israel. Israelske embedsmenn mener imidlertid at tunnelnettverket er mye større.

Tid til å evakuere

Ved å oversvømme tunnelene over flere uker vil Israel gjøre det mulig for Hamas’ terrorister og eventuelle gisler å komme seg ut:

– Vi er ikke sikre på hvor vellykket pumpingen vil være siden vi ikke kjenner detaljene i tunnelene og bakken rundt dem. Det er ikke mulig å vite om det vil være effektivt fordi vi ikke vet hvordan vannet vil oppføre seg i tunnelene.

Den palestinske terrorgruppen tok rundt 240 personer til fange under angrepet på Israel 7. oktober og bragte dem til Gaza.

Oppdatering:

Videoopptak som påstås å vise at IDF er begynt å fylle Gaza-tunnelene med sjøvann:

Videoer fra Telegram.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.