Ordførerkandidat i Skien Marius Roheim Aarvold (H) og partifeller Anne Cathrine Syversen og Erna Solberg, fotografert under valgkampen i sommer. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Marius Roheim Aarvold (H) blir ordfører i Skien. Det er klart etter at Høyre, FrP, KrF og Venstre ble enige om samarbeid, og INP sikret flertallet.

Høyre får ordføreren i skien, og Jørn Inge Næss (FrP) blir varaordfører, skriver Varden og Telemarksavisa onsdag kveld.

NTB melder om saken.

Den nye Høyre-ordføreren Marius Roheim Aarvold erstatter Arbeiderpartiets Hedda Foss Five, som har sittet i tre perioder fra 2011.

– Vi mener velgerne har gitt et tydelig signal om at de ønsket et skifte i byen, og det har vi tatt på alvor. Derfor har vi brukt god tid på å forhandle fram gode politiske løsninger for Skien, sier Aarvold i en pressemelding.

Partiene har sikret et flertall sammen med INP under konstitueringen av bystyret. Dette vil av mange oppfattes som en viktig markering av et parti som en del har lurt på hvor hører hjemme i blokkpolitikken.

Dermed faller nok en typisk rødgrønn bastion over til borgerlig side, Grenlands-byen Skien, etter det mange kaller en borgerlig brakseier i årets kommunevalg.

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.