Finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Enda en lokaltopp i Sp går hardt ut mot regjeringen, og mot Sp-leder Vedum. Fylkesleder Svein O. Leiros i Troms Sp kritiserer nå beslutningen om elektrifisering av Melkøya.

Senterpartileder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum opplever nå tøff motbør fra egne rekker. Etter at han støttet den rødgrønne regjeringens beslutning om å elektrifisere Melkøya i Finnmark, har kritikken haglet.

Document omtalte nylig sinte og oppgitte reaksjoner fra Sp i Finnmark. Der er det opprørsstemning og snakk om masseutmeldinger fra partiet. Se sak under.

Nå melder også Troms seg på. Vedum (og Støre) har tirret på seg mer eller mindre hele den nordlige landsdelen.

Verken nordlendinger eller andre ser noen særlig mening i dette elektrifiseringsprosjektet. Man ser bare ulønnsom og lite gjennomtenkt symbolpolitikk som vil føre til økte strømpriser for innbyggere og næringsliv.

I strid med eget landsmøte

Det er spesielt det faktum at Senterpartiets landsmøte så sent som i mars vedtok at Sp ikke skulle gå inn for elektrifisering som nå skaper bruduljer.

Partileder Vedum opptrer stikk i strid med landsmøtevedtaket, og slikt tas det ikke lett på ute i noen partiorganisasjon.

NTB melder om saken.

– Som fylkesleder så vil jeg beklage at partiorganisasjonen ikke er tatt med i denne viktige prosessen. Da spesielt etter vårt landsmøtevedtak i mars som sa nei til elektrifisering av Melkøya for å unngå at dette skulle ramme næringslivet og innbyggerne på land, skriver fylkesleder i Troms Sp, Svein O. Leiros, i ei pressemelding, ifølge NRK.

Regjeringen besluttet tirsdag at gassanlegget Melkøya skal elektrifiseres, til tross for at regjeringspartiet Sp er imot.

Fylkeslaget i Troms møttes tirsdag i sakens anledning. De frykter at det som er lagt frem, ikke er godt nok for å sikre næringslivet og innbyggerne tilstrekkelig og rimelig strøm i Nord-Norge.

– Vi vil også kjempe for at eksisterende næring og industri skal sikres den kraften de trenger, fremfor elektrifisering av Melkøya, sier Leiros.

Vedum har ofte påtalt det han kaller avstanden mellom sentrum og periferi i samfunnet, og mener da mellom dem som sitter ved makten og befolkningen ute i landet.

Mange vil mene at han nå selv er blitt et eksempel på hvordan sentralmakten ignorerer og overkjører folk flest ute i distriktene.

Les også: 

Opprør i Finnmark Senterparti – truer med utmeldinger

Vil du forstå mer om energipolitikken? Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.