Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad avviser at beslutningen om å elektrifisere Melkøya er et brudd på Sp’s landsmøtevedtak.

– Når det gjelder saken og innholdet i saken, så mener jeg vi på en måte står ved det landsstyret har vedtatt og stortingsgruppa i ettertid har drøftet. Det kom veldig skjevt ut da det kom en lekkasje i Dagbladet om at vi hadde godtatt Equinors søknad slik den forelå. For det har vi nettopp ikke gjort, sier Arnstad til Politisk kvarter på NRK fredag.

På partiets landsmøte i mars gikk et flertall imot planene om å elektrifisere Equinor-anlegget på Melkøya med kraft fra land.

Flere Sp-topper i de nordligste fylkene har reagert kraftig på at regjeringen nå har vedtatt dette. Senterpartiets fylkeslag i Nord-Norge anklager partileder Trygve Slagsvold Vedum for å overkjøre grasrota i partiet, skade partiets valgkamp og for å ha brutt tilliten mellom fylkeslagene og partiledelsen, skriver TV 2.

Arnstad medgir at selv om regjeringen har justert det opprinnelige forslaget fra Equinor på flere punkter, er ikke alle konflikter løst.

– Det brevet som kom fra fylkeslederne i nord, var selvsagt en kraftig salve å få. Og vi må ta til oss at de synes at prosessen forut har vært altfor dårlig. Det må vi ta selvkritikk på.

– Disse typer saker er full av motstridende mål og konflikter, men du må prøve å finne en vei imellom alle de konfliktene og samtidig klare å ivareta noe av det du synes er viktigst, sier Arnstad.

Naturvernforbundet spår et nytt Fosen i Finnmark

Melkøya-saken: Vedum anklages for å ødelegge valget for Senterpartiet

Støre bekrefter elektrifisering av Melkøya

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.