En er bekreftet omkommet, syv er alvorlig skadd, og resten av mannskapet på 23 er evakuert etter brannen på Fremantle Highway utenfor kysten av Nederland. Brannen startet i en el-bil, og skipet må forventes å synke med hele lasten på 3000 biler.

Fremantle Highway er Panama-eid, og forlot Bremerhaven tirsdag ettermiddag, med kurs mot Port Said i Egypt.

NTB meldte om brannen kl 07:15, onsdag morgen:

Ameland, Nederland 20230726: Lasteskipet Fremantle Highway med rundt 3000 biler står i brann ved øya Ameland utenfor kysten av Nederland. Minst én person fra mannskapet har omkommet, ifølge kystvakten. Skipet har et mannskap på 23 personer og alle er evakuert. Bergingsfartøyet Hunter har nødforbindelse til skipet og holder Fremantle Highway i kontrollert posisjon.
Foto: Nederlansk Kystvakt / NTB

Et lasteskip med rundt 3000 biler står i brann ved øya Ameland utenfor kysten av Nederland. Minst én person fra mannskapet har omkommet, ifølge kystvakten.

Skipet har et mannskap på 23 personer og alle er evakuert.

– Flere av dem er skadd, opplyser den nederlandske kystvakten til nyhetsbyrået AFP onsdag morgen.

Skadeomfanget er ikke kjent. Ifølge kystvakten begynte det å brenne i skipet rundt klokken 2 natt til onsdag.

– Det brenner kraftig, og det er besluttet å ikke sette brannmannskaper om bord for å slukke flammene. Vi forsøker å forhindre at skipet synker, men det krenger allerede, sier en talsperson for kystvakten til avisen De Gelderlander.

Ifølge avisen hoppet flere fra mannskapet over bord og ble plukket opp av skip som kom til unnsetning. Flere av dem har også blitt hentet opp av kystvakten og fraktet til land med helikopter.

Kystvakten mistenker at brannen skal ha startet i en elbil på skipet, som er et såkalt roroskip. (NTB)

Brannen får bred dekning i flere internasjonale medier som Daily Mail og Sky News. Brannen aktualiserer også den Hurtigruten Havilas forbud mot å ta el-biler ombord, og minner om brannen som senket Felicity Ace i mars, 2022.

One sailor dead and 23 evacuated from burning 18,500-tonne cargo ship carrying 3,000 cars in North Sea off The Netherlands after ‘electric vehicle caught fire’ (Daily Mail)

One killed in cargo ship fire in Netherlands – with electric car suspected as the cause (Sky News)

Les også:

Sank i Atlanterhavet med 4000 brennende luksusbiler

Elbiler ingen adgang på Kystruten Havila

 

Kjøp bøker fra Document!

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.