Skipets operatør, MOL Ship Management i Singapore har bekreftet med henvisning til redningsmannskapet, at Felicity Ace sank omtrent 220 nautiske mil utenfor Azorene i Portugal klokken 09.00 lokal tid tirsdag. Fartøyet ligger på rundt tre tusen meters dyp.

Skipet forlot Emden 10. februar. Brannen i det Panama-registrerte skipet startet onsdag 16. februar. Alle 22 besetningsmedlemmer forlot skipet og ble bragt i sikkerhet.

Ombord var det 3965 biler fra Volkswagen Group – rundt 1100 Porscher og 189 Bentleyer. Resten er Volkswagen og Audi samt et ukjent antall Lamborghinier og Bugattier. Tilsammen representerer de en estimert salgspris på knapt en halv milliard euro, altså rundt fem milliarder kroner.

Miljøkatastrofe

Slukningsarbeidet ble mer eller mindre umuliggjort av batteripakkene i et ukjent antall elbiler ombord. Det er også uklart om lithium-ion-batteriene utløste brannen – og det får vi neppe vite nu som skipet ligger 3000 meter under havets overflate.

Felicity Aces forlis representerer en vesentlig miljøbelastning. Bly, kvikksølv og kadmium er forurensende og helseskadelige tungmetaller som brukes i batterier. 

I forlisområdet er det noe vrakgods og oljesøl. Portugisisk kystvakt vil forbli i farvannet som ligger rundt 25 nautiske mil utenfor portugisisk økonomisk sone, for å overvåke situasjonen.

Felicity Ace: O navio que transportava 1100 Porsches afundou

Les også:

Forlatt bilskip lastet med luksusbiler brenner utenfor Portugal

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.