Det norske skipet «Ocean Viking», som drives av den franske NGO-en SOS Méditerranée, har torsdag plukket opp 120 migranter i en overfylt gummibåt 36 nautiske mil fra kysten av Libya.

Det kunngjør NGO-en selv på Twitter:

Etter å ha blitt frigitt fra mange måneders italiensk arrest, for deretter å bunkre og hente mannskap i Marseille, forlot «Ocean Viking» den franske havnebyen 11. januar med kurs for det sentrale Middelhavet.

Der har NGO-skipet, kanskje noe overraskende, patruljert i flere døgn innen det skaffet seg ny menneskelig last. Erfaringsmessig vil fartøyet forbli utenfor kysten av Libya for å plukke opp flere migranter innen det setter kurs for Italia.

Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) omkom minst 43 migranter i et havari utenfor kysten av Libya den 19. januar, mens 10 overlevende ble tatt med tilbake til det nordafrikanske landet, melder RAI News.

Med enn 11.000 migranter er blitt stanset og returnert til Libya i løpet av 2020, opplyser InfoMigrants.

Foruten «Ocean Viking» er det i øyeblikket kun «Open Arms» som driver migranttrafikk utenfor kysten av Libya. Lenger ut på nyåret forventes de å få selskap av «Mare Jonio 2», som er i ferd med å bli topp utstyrt og skal ha plass til opp mot 1000 migranter ombord.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.