Rødt-leder Bjørnar Moxnes på Gardermoen. Foto: Politiet / NTB

Moxnes-saken, den såkalte solbrille-saken, vekker oppsikt også utenfor landets grenser. I storavisen The Times omtales han som «marxistisk parlamentariker».

Tyveri-saken på Gardermoen der Rødt-leder Bjørnar Moxnes spiller hovedrollen, skaper nå internasjonal oppmerksomhet. Slikt som denne hendelsen er rett og slett ikke dagligdags.

Document fortale nylig at saken er omtalt i den arabiske verden, se under

Også i den britiske storavisen The Times har man et oppslag om hendelsen, og her legges det ekstra vekt på Moxnes sin politiske tilhørighet på den ytterste venstresiden.

Det trekkes paralleller til tidligere tiders sosialister, og deres ideologiske forhold til eiendom, tyveri osv.

The Times legger heller ikke fingrene imellom når det gjelder å klistre en tydelig merkelapp på Moxnes, og kaller ham marxist.

Selv om dette er en korrekt plassering av Moxnes i det politiske landskapet, er det et begrep som påfallende sjelden benyttes av norske presse.

Det kan ha å gjøre med at Moxnes har mange venner i det overveidende venstrevridde norske journalistkorpset, og at man der oppfatter at marxist-betegnelsen ikke er spesielt fordelaktig for verken Moxnes eller hans parti.

Et slikt begrep kan fort skape assosiasjoner til hva Rødt egentlig er for et slags parti, og hvor de har sine røtter i politikk og historie.

Da er det bedre å la Rødt fremstå som en litt diffus, men alltid velmenende outsider til venstre i politikken, med sans for rettferdighet og ellers alle gode saker.

Men så skulle han altså surre seg så ettertrykkelig bort i en tax-free-butikk på Gardermoen.

Faksimile fra The Times: 

 

Les også: 

Moxnes-historien på arabisk

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.