Ungdommer kaster flasker på politiet under opptøyer i Paris-forstaden Nanterre den 29. juni 2023. Foto: Michel Euler / AP / NTB.

En ny fransk meningsmåling som er blitt utført for Le Figaro, viser at et stort flertall av de spurte mener at den siste tidens opptøyer i Frankrike er en konsekvens av en mislykket innvandrings­politikk.

I målingen, som opinions­instituttet Odoxa-Backbone Consulting har utført onsdag og torsdag, er det 71 prosent av de spurte som tar avstand fra innenriks­minister Gérald Darmanins påstand om at opptøyene ikke har noe med innvandringen å gjøre, og i stedet krever mindre innvandring.

84 prosent sier at de er sinte over det som har skjedd i disse dagene, mens opptøyene har fremkalt frykt hos 66 prosent. Hele 89 prosent sier de er bekymret for Frankrikes fremtid.

I motsetning til resten av befolkningen er det kun tilhengere av La France Insoumise (60 %) som sier at de «forstår» denne volden, en oppfatning som er konsistent med Jean-Luc Mélenchon og hans mannskap, som lenge har nektet å formane til ro.

I henhold til målingen er det 64 prosent som støtter politiet, mens den tilsvarende andelen bare er 27 prosent for regjeringen.

78 prosent av de spurte mener at man må slutte å bruke minoritetsstatus som noen unnskyldning, skriver Le Figaro.

 

Frankrikes innenriks­minister: – Opptøyene har ikke med innvandring å gjøre

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.