Fra en pro-palestinsk demonstrasjon i Paris den 18. november 2023. Foto: Thibault Camus / AP / NTB.

I en meningsmåling som Ifop har utført blant muslimer i Frankrike for magasinet Écran de Veille, sier 45 prosent av de spurte at de anser Hamas’ terrorangrep mot Israel den 7. oktober som «motstands­handlinger mot kolonisering» snarere enn terror.

Et flertall på 55 prosent sier at de fordømmer Hamas-angrepet, der nærmere 1200 israelere ble drept og 240 tatt som gisler, men det er kun 29 prosent av de spurte som kaller det en terror­handling, melder Le Figaro.

19 prosent av alle de spurte, og 24 prosent av de spurte under 25 år, sier at de stiller seg solidariske med Hamas.

François Kraus hos Ifop sier i en kommentar til den franske avisen at «grusomhetene som ble begått mot israelske sivile den dagen ser ut til å vekke mindre indignasjon i muslimenes rekker».

67 prosent av de spurte synes at franske medier er mest velvillig innstilt til Israel, mens den tilsvarende andelen blant de høyest utdannede er 79 prosent. I denne siste gruppen var det mer enn tre fjerde­deler som stemte på Jean-Luc Mélenchon – lederen for ytre venstre­partiet La France Insoumise (LFI) som heller ikke kaller Hamas-terroren for terror – ved president­valget i 2022, skriver Le Figaro.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.