Etter en uke med opptøyer, hærverk og plyndring har den franske befolkningen fått nok. Hele tre av fire vil inndra statsborgerskap og kutte i bidragene til innvandrerfamilier med barn som har deltatt i vandaliseringen.

Hele 75 prosent av de spurte mener at de som er dømt for forbrytelser i forbindelse med opptøyene bør fratas sitt franske statsborgerskap.

Dette viser en undersøkelse av såkalt høyreekstreme holdninger som Odoxa-Backbone Consulting har utført for Le Figaro.

Franskmenn støtter politiet, men ikke myndighetene, viser undersøkelsen. Hele 84 prosent av de spurte fordømmer volden etter at 17 år gamle Nahel ble drept da han forsøkte å rømme fra politiet i en stjålet bil. Det var ikke første gangen denne helten hadde stjålet en bil og skapt farlige situasjoner.

Innenriksminister Gérald Darmanin hevder at opptøyene ikke handler om innvandring, men få svelger denne påstanden.

En majoritet støtter forslagene fra Les Républicains og Marine le Pens parti Rassemblement national, som vil avskaffe kriminell lavalder og innføre økonomiske sanksjoner for foreldrene til de kriminelle ungdommene, hvor av mange er helt ned i starten av tenårene.

Fria Tider skriver om saken.

Ungefär 59 procent av de tillfrågade önskar en strängare invandringslagstiftning till hösten. De ser de senaste händelserna som en konsekvens av misslyckandet med invandringen.

Detta står i bjärt kontrast till inrikesminister Gérald Darmanins uttalande att «det fanns många Kévins och Mattéos» bland de arresterade, som var «90 procent fransmän».

Darmanin betonade även att «frågan idag är unga brottslingar, inte invandrare.»

Men filmer på sosiale medier viser et helt annet bilde. Alle de arresterte er andre eller tredje generasjons innvandrere fra den tredje verden, og mange av videoene fra opprøret viste at personer med ikke-europeisk bakgrunn var involvert i de fleste voldelige og ødeleggende hendelsene.

Undersökningen visade att även om stödet för ordningsmakten och polisen fortfarande är starkt (64 procent), minskar förtroendet för den franska regeringen.

Endast 27 procent av de tillfrågade ansåg att regeringens svar på krisen var bra eller tillräckligt. Istället förväntar sig fransmännen att regeringen vidtar tuffare åtgärder, särskilt när det gäller invandringen.

Hele 89 prosent føler redsel for Frankrikes fremtid, man må nesten lure på hvor de siste 11 prosentene finner noen grunn for optimisme.

Les også:

Marine Le Pen krever full asylstopp: – Vi advarte om dette

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.