Fra en protest mot innstramninger i Frankrikes innvandringslov utenfor Senatet i Paris den 6. november 2023. Foto: Michel Euler / AP / NTB.

En fersk meningsmåling som opinions­instituttet CSA har utført for tv-kanalen CNews i Frankrike, viser at hele 80 prosent av de spurte sier nei til å ønske flere migranter velkommen i landet.

I målingen, som er utført mandag og tirsdag mens Nasjonal­forsamlingen behandlet forslaget til ny innvandringslov, er det 19 prosent som sier ja til å ta imot flere migranter, mens én prosent ikke svarer.

I de yngre aldersklassene, der en større del av Frankrikes befolkning selv har innvandringsbakgrunn, er innvandrings­liberalismen større (31 prosent ja, 68 prosent nei), mens så mange som 88 prosent sier nei i aldersklassen 50–64 år.

Flertallet er imot mer innvandring langs mesteparten av det politiske spekteret. På høyresiden er 95 prosent imot, i sentrum 83 prosent og til venstre 56 prosent.

Et knapt flertall for mer innvandring finner man bare blant velgerne til de grønne (52 prosent) og ytre venstrepartiet La France Insoumie (55 prosent). I det gamle sosialistpartiet PS er det kun 27 prosent som vil ha mer innvandring.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.