Demonstranter krever rettigheter for papirløse migranter utenfor Senatet i Paris den 6. november 2023. Foto: Michel Euler / AP / NTB.

I Frankrike viser en ny menings­måling at 73 prosent av de spurte mener at innvandrere som ikke er fra Europa, ikke bør ha de samme rettig­hetene til velferds­ytelser som franskmenn.

Resultatet fremkommer i en måling som opinions­instituttet CSA har utført eksklusivt for CNews.

Når svarene analyseres etter kjønn, alder og politisk tilhørighet, fremkommer det at kvinner er noe mer restriktive enn menn (75 % vs. 71 % imot fulle ytelser til ikke-vestlige), at de unge under 35 år er minst negative (63 % imot) og at det kun er på den radikale venstresiden at folk tenker svært annerledes.

Grafikk: CNews.

Blant velgerne til ytre venstrepartiet La France Insoumie (LFI), som har mange velgere blant muslimer i Frankrike, er det 73 prosent som ønsker at ikke-vestlige skal ha de samme rettighetene til velferd som franskmenn har. Blant sosialistpartiets og de grønnes velgere er det henholdsvis 40 prosent og 47 prosent som er enige med flertallet av LFI-velgerne.

Hos personer som stemmer på partier i sentrum eller til høyre, er det henholdsvis 74 prosent og 88 prosent av de spurte som er imot full velferd til ikke-vestlige.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.