Tsjekkias statsminister Andrej Babis ankommer NATO-toppmøtet i Brussel den 12. juli 2018. Foto: Tatyana Zenkovich / Reuters / Scanpix.


 

Mens Italias statsminister Giuseppe Conte er fornøyd med at Tyskland, Frankrike og Malta har sagt seg villige til å ta imot endel av de 450 migrantene ombord i en fiskerbåt som i disse dager ikke får legge til land i Italia, og håper at andre vil ta resten, er det noen som ikke synes dette er en god løsning.

Tsjekkias statsminister Andrej Babis sier at han har sett henvendelsen som Conte har rettet til EU med sikte på å fordele migrantene det er tale om, men kommenterer at denne fremgangsmåten er veien til helvete.

Dette vil bare motivere menneskesmuglerne og øke deres inntekter, mener Babis, som understreker at Tsjekkia ikke vil ta imot noen. Den eneste løsningen på migrasjonskrisen er ifølge den tjekkiske statsministeren den australske modellen: Det må sendes et klart signal om at tiden er over for illegal innvandring. Å ta imot enda flere vil bare forsterke problemene vi allerede har, mener Babis.

En tsjekkisk meningsmåling viser at 58 prosent av de spurte ikke ønsker at landet skal ta imot migranter. Kun tre prosent i den samme målingen mente det var rett å gi migranter permanent opphold.

TwitterAFP/YahooLa Repubblica

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!