Statsminister Jonas Gahr Støre på pressekonferanse før sommeren.  Foto: Geir Olsen / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener at problemstillinger rundt habilitetsspørsmål ikke er spesielt for Ap, men for alle partier.

Etter alt bråket som i senere tid har vært rundt Ap-statsrådene Tonje Brenna og Anette Trettebergstuen, finner statsminister Jonas Gahr Støre det nå påkrevet å forklare at dette ikke er noe spesielt for hans parti.

Han mener reglene er klar, og bør være greie å følge for alle. NTB melder om saken.

– Som jeg har sagt de siste to ukene så kan det være et vanskelig spørsmål å vite om en er inhabil med tanke på en personen. Hvis du ikke har en klar oppfatning av det, kan du få råd i departementet, og du kan søke råd hos lovavdelingen, sier Støre.

Bakgrunnen for svaret var et spørsmål reist av NRK under regjeringens oppsummerende pressekonferanse før sommeren.

Da måtte Støre svare på hvorfor dette med habilitet var så vanskelig for akkurat Arbeiderpartiet. Mange vil oppfatte svaret som noe upresist:

– Når det er avklart at du er inhabil, så er det egentlig veldig enkelt. For da skal du ikke delta i planlegging, rekruttering, ansettelser eller lignende. Jeg tror ikke det er spesielt vanskelig for noen i et parti. Jeg tror det er en utfordring alle som styrer både i stat og kommuner møter. Det som har skjedd de siste to ukene er en påminnelse om at vi må ta det på løpende alvor, samt ha høy bevissthet på det. Det har vi i regjeringen, sier Støre.

Les også: 

Støre ansatte venn som norsk FN-ambassadør

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!
Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.