Nå har også kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen havnet i en penibel habilitetsskvis. Hun ga to partikollegaer fra hjemfylket jobb som styreleder og styremedlem i Norsk Tipping, stillinger som er avlønnet med henholdsvis 278.000 kroner og 152.600 kroner i året. I tillegg har en annen partikollega blitt utpekt til styremedlem i Norsk Rikstoto, en stilling som honoreres 150.000 kroner.

Ingen representanter for andre partier ble oppnevnt. Det kan derfor virke som kameraderi.

Det er Nettavisen som har gravd frem at også Trettebergstuen har svin på skogen. På spørsmål fra avisen svarer departementet at de ikke anså relasjonen til å være for tett til at de kunne bekle stillingene.

– I forbindelse med oppnevningen av disse styremedlemmene er det vurdert om det er en nær personlig relasjon mellom dem og statsråden. Det er det ikke, og det er ikke noe som krever en egen habilitetsvurdering, skriver Kulturdepartementet til Nettavisen. (NTB)

Departementet glemmer kanskje at det handler om folkevalgte. Det kan være velgerne har en annen rettsoppfatning enn departementet. Især når ingen andre partirepresentanter slapp til.

Inntrykket som er ved å feste seg blant folk er at politikk er blitt en klatrestige. Når man sitter i posisjon kan man dele ut verv som er godt betalt. Det er en type favorisering som skaper uheldige bånd og lojaliteter.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.