NTB

Flere titall piloter i det svenske flyvåpenet har tatt studiepermisjon som følge av stor misnøye med lønnsnivået. Nå er partene enige om en markant bedring.

Det svenske forsvaret er blitt enig med de to fagforbundene Officersförbundet og Saco-S FM om en ny kollektivavtale, opplyser forsvaret mandag.

Den nye avtalen inneholder blant annet et flygertillegg som utgjør 15 prosent av lønnen. I tillegg får flygere som ikke har 55 år som pensjonsalder, mer penger til pensjonen: Arbeidsgiver skal betale inn 4.000 kroner per måned i 20 år.

– Vi er selvkritiske og kunne selvfølgelig ha handlet tidligere, men denne avtalen er mer positiv enn hva vi kunne ha håpet på, sier sjefen i flyvåpenet Jonas Wikman.

I høst tok cirka 30 kampflypiloter permisjon for å studere. I mai opplyste pilotenes fagforbund at ytterligere 40 jagerflygere vurderte å søke om studiepermisjon til høsten.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.