Regjeringen kan ikke innføre et forbud mot kirkeasyl i Norge.

Det mener Vårt land på lederplass.

«Institusjonen med kirkeasyl bør fortsette som en unntakspraksis for mennesker i en fortvilet og desperat situasjon», skriver avisen.

De roser også SV for å ha fått tvunget igjennom i budsjettforhandlinger med regjeringen, at utlendinger som har sittet mer enn 5 år i kirkeasyl, automatisk skal få lovlig opphold i Norge.

Avisen får støtte fra Jan Christian Kielland i Kirkerådet, som mener et flertall i Norge er for ordningen med kirkeasyl.

Kielland sier kirken med vilje ikke har villet regulere ordningen med kirkeasyl, da det ikke er noe kirken oppfordrer til, men som går inn under «oppdraget om å møte mennesker på flukt med kjærlighet, respekt og vennlighet».

Vårt Land er nervøse fordi Justis- og beredskapsdepartementet skal «se på rammeverket rundt kirkeasyl».

«Vil politiet fortsette å behandle kirkebygget som et hellig hus, eller vil resultatet av arbeidet med å se på rammeverket bli at kirkeasylanter i fremtiden blir hentet ut»? spør avisen.

Vårt land mener at kirkeasyl ikke er en «ideell løsning for noen», da den «på mange måter er med på å «svekke legitimiteten» til den gjeldende asyl- og innvandringspolitikken som er bestemt av både Stortinget, regjeringen og utlendingsforvaltningen.

«Likevel bør ordningen fortsette med å være en praksis for mennesker som i en fortvilet og desperat situasjon søker trygghet i kirkerommet og nekter å forlate det», konkluderer avisen.

Det tas ingen høyde for at mange av de som søker kirkeasyl kan ha løyet om sin «desperate situasjon», eller at kirkeasyl er misbruk av et hellig hus.

Vårt Land fortsetter sin legitimering av islam med full styrke

Hvis man flykter fra et annet land, men får avslag på sin asylsøknad, så er det en grunn for avslaget. Vårt Land mener kanskje at de vet bedre enn de myndigheter som kontrollerer søknadene til asylsøkerne?

Norge har riktignok undertegnet flere avtaler som forplikter til å ta imot asylsøkere – noe som det er heller tvilsomt at flertallet i Norge er enige i – men en asylsøker som får avslag på sin søknad om opphold i landet, skal selvfølgelig sendes ut.

Å mene noe annet er faktisk en trussel mot demokratiet.

Når man tar loven i egne hender og oppsøker en kirke for å tvinge seg til fortsatt opphold, så er det ikke bare et lovbrudd, men også en total mangel på respekt både overfor de fastsatte lovene, myndighetene, kirken og den norske befolkningen.

Det bør være åpenbart, selv for de naive i Vårt Land og Kielland i Kirkerådet, at loven må være lik for alle. Det er både skuffende, og skremmende at det sitter mennesker rundt om i landet som er villige til å kjempe for at ulovlige asylsøkere skal få bli i landet.

Under dekke av å være så gode og hjertevarme, slipper man altså inn skurker, og benevner disse som «mennesker i en fortvilet og desperat situasjon».

Vet Vårt Land egentlig hvor mange millioner barn, syke og eldre rundt om i verden som er i en fortvilet og desperat situasjon?

Skjønner de egentlig at de som klarer å komme seg til Norge har noe alle de andre millioner ikke har?

Penger.

Det er kun de som har penger, posisjoner, makt, innflytelse eller gode kontakter, som har mulighet til å komme seg til Norge.

Og vel ankommet, med et avslag på sin asylsøknad, så ikke bare tvinger asylsøkeren seg til lovlig opphold allikevel gjennom muligheten for å sitte i kirkeasyl i noen år, men de gjør dette til applaus fra Vårt Land, Kirkerådet, og ifølge Kielland – «de fleste andre i Norge».

Det må være lov å protestere både mot denne praksisen og mot påstanden om at et flertall i Norge mener kirkeasyl er greit.

Det er hverken greit eller riktig, uavhengig av hva godhetsapostlene i Vårt Land og Kirkerådet måtte mene.

Når man ser hvor vanskelig det er for en person fra Sørøst-Asia, som er gift med en nordmann, og som lovlig har ankommet Norge å få permanent opphold, så er det vanskelig å føle noe annet enn at det å bryte loven lønner seg.

Hvordan kan Vårt Land forsvare en ordning som misbruker kirken og som gjør narr av Norges lover?

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.