Nordmenn utsettes for et så stort bedrag at de ikke fatter det. Historien er så fantastisk at den hører hjemme i eventyrene. Men den er hentet fra virkeligheten. Tenk etter: Statistisk sentralbyrå (SSB) anslår realveksten i (disponibel) nasjonalinntekt pr. innbygger til 20 prosent i 2021 og 33 prosent i 2022. Nesten hele økningen skyldes høyere priser på olje- og gasseksporten. Samtidig har nordmenn hatt fallende realinntekt fra 2006 til 2019.  Hvordan er det mulig? Hvor blir pengene av?

Samtidig er reallønnsveksten fallende!

Men perioden fra 2006 til og med 2019 var eksepsjonelt svak. Da falt realinntekten pr. innbygger med 0,5 prosent pr. år i gjennomsnitt. Veksten blir enda svakere hvis man velger 2008 som startår, men det gir et misvisende bilde av trenden.

13 år med fallende realinntekt er sjelden kost. Tall tilbake til 1865 viser at det er vanskelig, kanskje umulig, å finne en så lang nedgangsperiode.

Dette skriver Erling Holmøy og Olav Slettebø i et jordskjelv av en kronikk i Aftenposten.

Tallene går ikke i hop. Noen stikker av med pengene. Hvem og hvordan? Erling Holmøy var forskningsleder for SSB og la frem tall som ikke skulle ut:

I september la Holmøy fram tall som viser at innvandring til Norge vil koste 10.000 kroner ekstra i skatt per person hvert år fra 2025. (NTB/Document)

Holmøy ble omplassert.

I Danmark er det opplest og vedtatt at innvandrerne koster danske skattebetalere 90 milliarder DK i året. I Norge angis tallet til 250 milliarder. Det er ufattelig mange penger. Det står ikke noe sted i statsbudsjettet, men skjules i ulike poster i ulike departement.

Eilertsen bekrefter at de fikk sitat på beløpet som ikke må omtales.

Både mediene og politikerne vet hva det ville gjøre med tilliten til systemet hvis dette tallet ble allment kjent.

Og på toppen av det hele satte de i gang strømeksporten og bygging av vindturbiner.

Norsk politisk historie må skrives om. Vi har vært utsatt for et systemskifte i all stillhet. Ikke rart at de som vet har vært, og er, nervøse.

De håper å redde seg inn i EU og bli uangripelige. I EU kan ikke velgernes vrede nå dem. De kan bare vise til kommisjonen og direktiver vi er lovpålagt å følge og implementere.

Da er velgerne låst inne til evig tid.

Og politikerne har kastet nøkkelen.

Problemet deres er at det syder i flere land i Europa som utsettes for den samme «behandlingen». Men politikerne og mediene er enige om å sette i gang masseovervåking og vedtar gummistrikklover og håper at folk ikke våkner før det er for sent.

Frie medier blir derfor en trussel mot systemet.

 

Se — disq.us

Ikke-vestlig innvandring koster Norge anslagsvis 250 milliarder – årlig. Rights.no, 12.november 2020. Noen som imidlertid satte seg inn i materialet, var Ole Asbjørn Ness og Kjell Erik Eilertsen, den gang begge journalister i Finansavisen (de har nå gått over i andre yrker). I 2013 presenterte de «innvandringsregnskapet», samt dels i 2014 og 2015, basert på kontanstrømsberegninger fra SSB som tok utgangspunkt i den offisielle statistikken, som var langt bedre i 2013 spesielt på grunn av Holmøy og Strøms rapport. Men du verden, hvilken motstand Finansavisens Ness og Eilertsen møtte. Det ble satt i gang et politisk spill for å bortforklare fakta, til tross for at SSB gikk god for Finansavisens tall. Igjen var det ikke tallene som var det sentrale, men «moralen». Ikke minst kom kritikken fra økonomiprofessor Kjetil Storsletten. Han underkjente Finansavisens regnestykker og hevdet at SSBs tall var feil. Storslettens eget budskap var svært så optimistisk, da vestlige innvandrere ifølge han ga et gigantisk bidrag til statskassen, innvandrere fra Øst-Europa ga et stort positivt bidrag, mens innvandrere fra land utenfor OECD ga en netto kostnad, men da «bare» kun halvparten av Finansavisens anslag. I helga ble jeg minnet om denne «krigen», da Eilertsen i en kommentar på Facebook til deres egne reportasjer om innvandringsregnskapet i Finansavisen, minnet om hvor absurd det hele var – og er. Ikke minst fordi tallene de benyttet fra SSB-tallene forutsatte at forbruk av offentlige tjenester (inkl. norskopplæring, tolketjeneste på somalisk, arabisk, urdu etc., helsevesenet, politi/rettsvesen etc.) er likt fordelt på alle borgere – samt at norskfødte etterkommere er perfekt integrert. «La den synke litt inn», sier Eilertsen tørt.

Bomben som ikke ble sluppet.
Men «bomben» ligger et annet sted: «Det vi ikke skrev den gang, men som vi fikk skriftlig sitat på, er at den ikke-vestlige innvandrerbefolkningen representerer en årlig nettokostnad tilsvarende oljepengebruken.» Da vet vi altså hvordan det oljekorrigerte underskuddet på statsbudsjettet oppstod over de siste 30 årene. «Og dere vet hva rundt 250 milliarder kroner brukes til årlig», konstaterer Eilertsen. Ifølge Eilertsen vet alle oppegående økonomer dette, men de tør bare ikke snakke om det. «Én prøvde seg», sier Eilertsen, og viser til overnevnte professor Storsletten. Men da Finansavisen konfronterte han, ble han helt stille. Og det har han vel vært siden om dette temaet. Eilertsen hevder at det «ikke er karrierefremmende for økonomer i akademia å erkjenne disse faktaene». Det mener han også følgende beviser: «Et av bevisene på det var da vi innstendig ble bedt om å ikke trykke ovennevnte sitat. I dag angrer jeg på min bløthjertethet.»

Fra signaturen steinadler i kommentarfeltet

 

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/wA44KP/13-aar-med-fallende-realinntekt-er-sjelden-kost
Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.