Det amerikanske bankgarantifondet FDIC har inngått en avtale om å selge kollapsede Silicon Valley Bank. First–Citizens Bank tar over kundeforholdene.

De 17 SVB-filialene videreføres som avdelinger av First-Citizens Bank, og kundene bes om å fortsette å bruke sin lokale filial inntil alle systemer er overført.

FDIC anslår tapene etter kollapsen i SVB til 20 milliarder dollar – nærmere 210 milliarder kroner. (NTB)

Wall Street Journal. skriver at oppkjøpet gjelder store deler av SVB, og skjer over to uker etter at bankkollapsen i SVB skapte rystelser i banksystemet, ikke bare i USA, men også i mange andre land.

Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) sier at First Citizen overtar alle innskudd, lån og avdelinger i SVB, som åpnes mandag under de nye eierne.

The purchase includes $119 billion in deposits and about $72 billion of SVB’s loans at a discount of $16.5 billion. Some $90 billion of SVB’s securities will remain in receivership.

Salget representerer en milepæl i FDICs forsøk på å rydde opp i kaoset etter to av de tre største bankkollapsene i amerikansk historie, i en tid hvor investorer tviler på sunnheten i det globale finansielle systemet, skriver WSJ.

FDIC skal dele ansvaret for både tap og gevinst på SVBs kommersielle lån. Det er altså snakk om en form for offentlig-privat samarbeid.

De siste ukene har mange amerikanere valgt å flytte sine innskudd fra mindre banker, og sette de inn i banker som er blant USAs største, siden man antar at disse bankene anses som too big to fail, og at derfor myndighetene vil gripe inn etter en kollaps, nettopp slik de gjorde da SVB raknet.

De største bankene er i stor grad støttespillere av Biden-regimet.

Nå vurderer Federal Reserve om de skal innføre strengere regler for mellomstore banker om kapitalkrav og tilgjengelig likviditet, i tillegg til årlige «stresstest» av bankenes evne til å håndtere en eventuell resesjon.

Det vil ta måneder eller år å komme til bunns i hva som skjedde i SVB, WSJ.

Regulators will likely spend months, if not years, getting to the bottom of what happened at SVB and why its banking supervisors didn’t move quickly or decisively enough to stop its problems from snowballing into a crisis.

FDIC anslår tapene etter kollapsen i SVB til 20 milliarder dollar.

Les også:

Woke idioti er drepende for økonomien i hele Vesten

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.