USAs finansminister Janet Yellen innrømmet overfor Senatet at det er myndighetene som avgjør hvilke banker som skal få støtte til å overleve en krise. På denne måten intensiverer Demokratene kontrollen over folket.

Too big to fail virker å være kravet. Små, lokale banker? Not so much. Demokratene virker ikke interesserte i noe annet enn sine store donorer.

Senator James Lankford (R) fra Oklahoma stilte et enkelt spørsmål.

– Will the deposits in every community bank in Oklahoma, regardless of their size, be fully insured now? Are they fully covered, every bank, every community bank in Oklahoma, regardless of the size of the deposit? Will they get the same treatment that SVB [Silicon Valley Bank] just got or Signature Bank just got?

Da SVB kollapset, bestemte The Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) seg for å betale innskuddene til alle kunder, selv om det normalt sett kun er bankinnskudd opp til 250.000 dollar som er forsikret.

Begrunnelsen var at konkursen i SVB utgjorde en «systemisk risiko». Merkelig nok var mange av de som ble reddet av Biden-regimet typiske støttespillere av Demokratene, og nå var det «pay back time».

Bidens forsøk på å løse bankkrisen får ingen tillit i markedet

Det er egentlig ikke så mye å betale tilbake. Rundt 1500 av selskapene som var kunder av SVB drev med såkalte Green New Deal-prosjekter. De var altså massivt subsidiert, og nå blir de på en måte dobbelt subsidiert.

Det handler om rent-seeking, altså ren tilkaringsvirksomhet, akkurat som her i Norge. Det er mer lønnsomt å drive lobbyisme og skaffe seg politisk innflytelse enn å konkurrere i markedet. Ingen verdier skapes, og Staten (dvs. oss skattebetalere) tar all risiko. Se gjerne siste sesong av NRK-serien Exit, hvor dette beskrives nokså bra.

Yellens svar til Lankford er nokså avslørende.

– A bank only gets that treatment if a majority of the FDIC board, a super majority of the Fed board and I, in consultation with the president, determine that the failure to protect uninsured depositors, would create systemic risk and significant economic and financial consequences.

Med andre ord: Hvis FDIC og Biden-regimet setter pris på banken, og banken er stor nok, vil innskuddene være sikret, selv over 250.000 dollar. Små lokale banker utgjør ikke en «systemisk risiko», og betyr derfor ingenting for myndighetene. For det er de store bankene som er Demokratenes viktigste støttespillere.

John Nolte i Breitbart forstår hva som vil bli konsekvensen for de mindre bankene.

It means that people will withdraw their money from community banks and hand those deposits over to a handful of fascist giant banks that not only own almost all the banking but will refuse to do business with you if you hold certain political opinions they find offensive…

Oh, and you can bet those political opinions they find offensive will always-always-always be conservative opinions.

Demokratene nøyer seg ikke med å manipulere valg og forfalske 6. januar. Nå skal de konservative presset ut av det finansielle systemet, det er i hvert fall slik det fremstår.

Senator Lankford fulgte opp med nok et spørsmål.

– So what is your plan to keep large depositors from moving their funds out of community banks into the big banks?

Yellen forsto tydeligvis at hun og hennes kollegaer var avslørt, og forsøkte å spille dum (enkel oppgave for Yellen).

– Look, I mean, that’s certainly not something that we’re encouraging.

– That is happening because depositors are concerned about the bank failures that have happened and whether or not other banks could also fail…

De som risikerer å tape penger er altså bekymret når banken de har satt inn pengene sine i er i ferd med å kollapse? Selvsagt er de bekymret, men forsikringen til FDIC gjelder som nevnt for innskudd opp til 250.000 dollar.

Opp mot 80-90 prosent av innskuddene i SVB utgjorde innskudd som falt utenfor garantien. En stor andel av disse midlene var altså basert på rene statlige subsidier.

Har man innskuddene sine i en stor bank (som gjerne støtter Demokratene økonomisk) så er pengene sikret. Men i en liten lokal bank må man ta ansvaret selv, sier Lankford.

Demokratene vil på denne måten få midlene overført fra små, lokale banker til store banker som støtter ettpartistaten, mener Nolte.

That’s just step one. Step two is worse.

For når de store bankene kontrollerer alle verdiene, vil de også få kontroll over alt annet, som hva slags forretning folk kan drive, hva kundene kan skrive på sosiale medier og hvilke meninger som er akseptable.

How would you like to live in a world where your accounts are closed if you tweet a biological fact like, “Trans women are men?”

Så følges det opp med krav om ESG og DEI, kvotering etter hudfarge, kjønn og seksuelle preferanser etc. «Stakeholder capitalism», altså.

Det stinker The Great Reset helt hit til Norge, som leder an ved hjelp av folk som Espen Barth Eide og Børge Brende, mens typer som næringsminister Jan Christian Vestre fremstår som en lydig labrador.

Demokratene fortsetter sitt korstog for å sentralisere makten. Den pågående bankkrisen er nok et eksempel på prinsippet som følges:

Never let a crisis go to waste.

Les også:

– Sentral­bankene har skapt bobler, nå sitter vi i knipen

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.