Biden-regimet forsøker å komme med forsikringer om løsning av bankkrisen, men markedene tror ikke på det. Wall Street Journal antyder at Biden er mest interessert i å hjelpe folk som støtter Demokratene økonomisk.

President Biden prøvde å forsikre amerikanerne tidlig mandag morgen om at banksystemet er trygt, og at de ikke behøvde å bekymre seg etter kollapsene til Silicon Valley (SVB) og Signature.

Men markedet trodde ikke på ham, og bankaksjer stupte i verdi på børsen, noen med 60 prosent eller mer. Det virker ikke som investorene tror myndighetene kan løse krisen.

Kraftige bankfall på børsene både i USA og Europa etter SVB-kollaps i USA

The Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) har forsøkt å skaffe private oppkjøpere av SVB, men har ikke lykkes. Federal Reserve skal ha hatt noen i kikkerten, som ble avvist av FDIC-styreleder Martin Gruenberg på grunn av fiendtlighet mot bankfusjoner.

FDIC er en bankfinansiert forsikringsordning som sikrer alle innskudd opp til 250.000 dollar i tilfelle en bank kollapser. Men så kom det klager fra lokalpolitikere, venturekapitalister og andre styrtrike folk med store midler i SVB, som også i tillegg i stor grad støtter Demokratene økonomisk. Nå har Biden-regimet bestemt at alle innskudd er forsikret.

FDIC annonserte søndag at også uforsikrede innskudd ville bli dekket på grunn av et unntak basert på «systemisk risiko». Hva systemisk risiko betyr er uklart, men trolig mener FDIC en risiko for hele det finansielle systemet, som Lehman Brothers gikk konkurs i september 2008. Hva støtten til uforsikrede innskudd vil koste er usikkert.

Take Mr. Biden’s pledge that “no losses will be borne by the taxpayers.” He said “the money will come from the fees that banks pay into the Deposit Insurance Fund.”

Dette er ikke hele historien, skriver WSJ. Rundt 20 prosent av innskuddene i SVB var over 250.000 dollar. Dermed får vi en situasjon som minner om det som skjedde under finanskrisen.

Apparently, Silicon Valley investors and startups are too big to lose money when they take risks.

Mange av innskuddene kommer fra gründere som har hatt stor glede av Bidens pengetrykking og enorme pengebruk under pandemien.

They benefited enormously from the Fed’s pandemic liquidity hose, which caused SVB’s deposits to double between 2020 and 2021. SVB paid interest of up to 5.28% on large deposits, which it used to fund loans to startups.

FDIC garanterer derfor i praksis en risikofri retur av midler til investorer og nystartede selskaper som i stor grad har bygd seg opp ved hjelp av subsidier.

Some 85% to 90% of SVB’s $173 billion in deposits are uninsured. The cost of this guarantee could be $15 billion.

FDIC må finansiere disse store tapene på en måte, og det betyr at banker som fortsatt er i drift må betale høyere forsikringspremier i årene fremover fordi det tydeligvis er viktig å hjelpe folk i Silicon Valley som støtter Demokratene.

Så skattebetalerne, som Biden påstår ikke vil belastes for dette, må forvente økte renter og kostnader i sin bank.

Biden forsøker som vanlig å skylde på Donald Trump, på grunn av at han i 2018 modifiserte reglene fra 2010 (Dodd-Frank Act), men WSJ avviser dette. Selv ikke Barney Frank, som var en av to som sto bak å utforme Dodd-Frank Act, mener endringene i 2018 har noen som helst betydning for dagens bankkrise.

WSJ er overrasket over at Federal Reserve ikke gjorde mer mandag for å roe ned markedene, og spør: Kanskje investorene mistenker at det ligger noe dypere bak enn kollapsen i bankene?  Eller så kan det hende de gjenkjenner hvordan Det hvite hus opptrer.

They may also see a White House whose first instinct, even in a financial panic, is to spin reality and hunt for political scapegoats. None of this will restore confidence, which is what’s really needed in a panic.

Biden og hans administrasjon fraskriver seg ansvaret, skylder på andre (Trump) og hjelper de styrtrike som støtter det «riktige» partiet. Småbedrifter og middelklassen ignoreres.

Tilliten er brutt for lenge siden, men nå synker den ennå lavere.

Les også:

Woke idioti er drepende for økonomien i hele Vesten

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.