Ikke før hadde sentralbanksjef Jerome Powell erklært bankkrisen over for denne gang, før Bloomberg meldte at en fjerde bank hadde alvorlige problemer. Aksjene til PacWest var på et tidspunkt ned 60 prosent. Det er den fjerde banken som kan gå over ende.

Shares of PacWest Bancorp tumbled sharply after Bloomberg reported late in the day Wednesday that the Beverly Hills-based bank has been “weighing strategic options.”

At one point overnight, shares were indicated down by more than 60 percent.

Først var det Silicon Valley Bank, deretter Signature og First Republic. En av de store velger ut deler av banken som er interessant og myndighetene dekker opp for innskuddene. Men nervøsiteten sprer seg og folk trekker ut pengene sine og skaper et run. Det rammet Credit Suisse og Deutsche Bank hadde også problemer.

Federal Reserve og Janet Yellen har økt pengemengden med 40 prosent og skapt inflasjonen som tvinger dem til å sette opp renten.

Biden fikk vedtatt pakker som betød ytterligere billioner som pøses ut i økonomien. I tillegg kommer alle  pakkene til krigen i Ukraina.

Dollaren er under press og det samme er amerikansk økonomi. En resesjon er på vei. Det kan senke Bidens sjanser til å bli gjenvalgt.

 

https://www.breitbart.com/economy/2023/05/04/shares-of-pacwest-crash-as-banking-panic-returns/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.